Η Playmobil βοηθάει το σπουδαίο έργο του ογκολογικού “Όραμα Ελπίδα”

Η Playmobil βοηθάει το σπουδαίο έργο του ογκολογικού “Όραμα Ελπίδα”

PLAYMOBIL play & give:
Διεύρυνση συνεργασίας της PLAYMOBIL Hellas 
με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το PLAYMOBIL FunPark  γίνεται
Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,
για το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Την επέκταση και διεύρυνση της πολυετούς και άκρως επιτυχημένης συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν, σε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, η PLAYMOBIL Hellas και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Επισφραγίζοντας τη διαχρονική στήριξή της στο έργο του Συλλόγου, η PLAYMOBIL Hellas, μέσω του PLAYMOBIL FunPark στην Κηφισιά, αποτελεί πλέον Συνεργαζόμενο Κέντρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προσβασιμότητα σε όσο γίνεται περισσότερα κέντρα εγγραφής και κατά συνέπεια στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας.

Αποτελώντας, από το 2012, σταθερό συνεργάτη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η PLAYMOBIL Hellas έχει προσφέρει ήδη 100.000€, για την ενίσχυση των σκοπών του, μέσω του κοινωνικού προγράμματος PLAYMOBIL play & give, ενώ σε δεκάδες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Συλλόγου για την ενημέρωση & εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η εταιρεία, πιστή στο όραμά της να εμπνέει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς όσους βρίσκονται σε ανάγκη, έλαβε την πρωτοβουλία να λειτουργήσει το PLAYMOBIL FunPark ως Συνεργαζόμενο Κέντρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με στόχο την ενημέρωση, προσέλκυση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους στην Ελλάδα και μαζί τους να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρει συμβατό δότη στη χώρα του όποιος χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών για να σώσει τη ζωή του.


Έτσι, όσοι επισκέπτες του PLAYMOBIL FunPark -ηλικίας 18 έως 45 ετών- επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για την προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων, να  εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να προσφέρουν την ελπίδα για ζωή σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε θερμά την PLAYMOBIL Hellas για την προσφορά της στο έργο του Συλλόγου: «Φέτος, με την Playmobil Hellas κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η Playmobil γίνεται από σήμερα Συνεργαζόμενο Κέντρο με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός πως έχουμε στο πλευρό μας μία από τις πιο αγαπημένες διαχρονικά εταιρείες παιχνιδιών, όπως είναι η Playmobil, με παιχνίδια που χαρίζουν το χαμόγελο στα παιδιά και με ποικίλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την εθελοντική συμμετοχή στο έργο μας».


Την εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά και των παιδιών που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα, μαζί με τις οικογένειές τους, προλόγισαν ο κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.&Α. Κυριακού», Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Ο κύριος Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL Hellas δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια παρουσίας του PLAYMOBIL play & give στην ελληνική αγορά, προσπαθούμε κάθε χρόνο να εξελίσσουμε το πρόγραμμα. Φέτος, σε συνεργασία μαζί σας θα δημιουργήσουμε στο PLAYMOBIL FunPark έναν «δορυφόρο» για το Όραμα Ελπίδας – ήδη έχουν εκπαιδευτεί οι άνθρωποι του PLAYMOBIL FunPark, οι οποίοι θα γίνουν αρωγοί της προσπάθειας. Πιστεύω ότι αυτό είναι και η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη φοβερή προσπάθεια που έχει γίνεται από το Σύλλογο, ώστε να σωθούν χιλιάδες παιδιά.»
Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή κοινού συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και του κυρίου Γιώργου Παγώνη.


Στα 6 χρόνια παρουσίας του PLAYMOBIL play & give, το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στην πρωτοβουλία της PLAYMOBIL Hellas, υποστηρίζοντας το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με την αγορά των συλλεκτικών φιγούρων που κυκλοφορούν κάθε χρόνο αφιερωμένες στα παιδιά σε ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τις εκδηλώσεις και το παραμύθι PLAYMOBIL play & give: www.playmobil.gr, facebook.com/PlaymobilHellas

Tο PLAYMOBIL play & give:
Το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give υλοποιείται από την PLAYMOBIL Hellas με συνέπεια, από το 2012. Έχοντας καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, στα 6 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά, το PLAYMOBIL play & give  έχει προσφέρει χαρά και υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Κάθε χρόνο, 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα, αποκλειστικά για την ελληνική αγορά και το πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give. Μέχρι σήμερα, η PLAYMOBIL Hellas έχει προσφέρει 100.000€ για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.


Ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”:

Ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ιδρύθηκε το 2012, από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, που εδώ και 27 χρόνια, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δίνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Πρωταρχικός σκοπός του υπήρξε η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία αποτελεί απάντηση στην ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, με στόχο να εξασφαλίσει σε όλους όσους το χρειάζονται, το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή τους, που σήμερα το αποκτούν με δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ο κύριος Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL Hellas.

Διεύρυνση συνεργασίας της PLAYMOBIL Hellas με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»:
Το PLAYMOBIL FunPark  γίνεται Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ο κύριος Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL Hellas.

www.playmobil.gr

Ειδήσεις