Από το σκοτάδι στο φως με την υποστήριξή σας

Από το σκοτάδι στο φως με την υποστήριξή σας

Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά που σηματοδοτήθηκε από καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή και την ευημερία των παιδιών, αλλά και την πρωτοφανή ευαισθησία και γενναιοδωρία των υποστηρικτών μας.

Η χρονιά που πέρασε ήταν ολέθρια για τα παιδιά. Σήμερα, 1 στα 4 παιδιά στον κόσμο ζει σε μία χώρα που πλήττεται από κάποια σύγκρουση ή καταστροφή, ενώ  περίπου 50 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους λόγω βίας, φτώχιας και φυσικών καταστροφών. Το 2017, συγκρούσεις που διαρκούν για χρόνια, όπως στη Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ, τη Νιγηρία, το Ν. Σουδάν, τη Συρία και  στην Υεμένη, συνέχισαν να εντείνονται  σε πολυπλοκότητα και επιπτώσεις. Επίσης, σημειώθηκε ένας πρωτοφανής αριθμός επιδημιών χολέρας.

Για τα παιδιά που πλήττονται από αυτές τις συγκρούσεις, η καθημερινή ζωή είναι ένας εφιάλτης. Τον περασμένο χρόνο, αντιμετώπισαν όχι μόνο τη συνεχή απειλή βίας, αλλά πολλά από αυτά ξεριζώθηκαν  από τα σπίτια τους, έμειναν πεινασμένα και αρρώστησαν με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, καθώς οι υπηρεσίες υγείας, υδροδότησης και αποχέτευσης καθώς και λοιπές υποδομές κατέρρευσαν γύρω τους.  Τον περασμένο Αύγουστο στο Μπαγκλαντές, για παράδειγμα, η αναζωπύρωση της βίας στη Μυανμάρ οδήγησε σε μια μαζική εισροή προσφύγων Ροχίνγκια, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι άνθρωποι της UNICEF, μέσα στους πρώτους 10 μήνες του περασμένου έτους, προσέφεραν ανάμεσα στα άλλα: σε 2,5 εκατομμύρια παιδιά θεραπεία κατά του σοβαρού υποσιτισμού, ενώ 13,6 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν  κατά της ιλαράς, 29,9 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, 2,8 εκατομμύρια παιδιά είχαν πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη, καθώς επίσης και 5,5 εκατομμύρια παιδιά είχαν πρόσβαση σε τυπικές και άτυπες μορφές εκπαίδευσης.

Αυτό που οδηγεί το έργο μας, στη UNICEF, είναι η γνώση ότι πίσω από κάθε μία από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης… πίσω από κάθε  τραγικό στατιστικό στοιχείο… και πίσω από κάθε οδυνηρή ιστορία βίας, εκτοπισμού και πείνας… είναι το πρόσωπο ενός παιδιού.

Όλα τα επιτεύγματα που αναφέρθηκαν κατέστησαν δυνατά από την αξιοθαύμαστη υποστήριξη των δωρητών μας.  Χάρη στη γενναιοδωρία σας έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν πληγεί  σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να επιστρέψουν στο σχολείο, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, να αποτρέψουμε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, να φτάσει το νερό και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Μαζί κάνουμε τη διαφορά.  Τίποτα από αυτά δεν είναι εφικτό χωρίς τη σταθερή συμπαράσταση των υποστηρικτών μας και τη βαθιά αφοσίωση όλων μας στα παιδιά.

Είμαστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον και η ευαισθησία σας θα παραμείνουν αμείωτα και στο μέλλον. Το 2018, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να κάνουμε τον κόσμο πιο φιλόξενο, ανθρώπινο και ασφαλή για κάθε παιδί έχοντας εσάς συνοδοιπόρους  και αρωγούς στο έργο μας.

 

Ειδήσεις