Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις

Έρχονται οι διακοπές των Χριστουγέννων τις οποίες περιμένουμε πως και πως μικροί και μεγάλοι. Αφορμή λοιπόν να έρθει η οικογένεια πιο κοντά να μαζευτεί δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να διαβάσει χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Σας προτείνουμε Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις από τις Εκδόσεις Διόπτρα που θα αγαπήσετε!

O Άγιος Βασίλης και το έλκηθρο με τα κουδουνάκια

Ο Άγιος Βασίλης έχει φορτώσει τον σάκο με τα δώρα στο έλκηθρο και φεύγει βιαστικά.
Στον δρόμο, όμως, θα συναντήσει ένα σωρό ζωάκια που τον καθυστερούν…
Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στην ώρα τους;

Ο αρκούδος προσκαλεί όλα τα ζώα του δάσους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή!
Όλα εκτός από… τον λύκο, επειδή όλοι τον φοβούνται.
Θα περάσει ο καημένος μόνος του την παραμονή των Χριστουγέννων;
Το μικρό αγριογούρουνο ψάχνει μες στο χιονισμένο δάσος για φαγητό. Όταν μέσα στο πυκνό χιόνι βρίσκει κάτι πολύ ξεχωριστό, ανακαλύπτει ότι όποιος μοιράζεται δίνει πραγματική χαρά.

Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μακρινά βασίλεια και απέραντα δάση, σε παλάτια και ζαχαρόσπιτα, ζούσαν ο Λύκος και τα Επτά Κατσικάκια, η Ραπουνζέλ, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, η Σταχτοπούτα, η Κυρά του Χιονιού, η Κοκκινοσκουφίτσα, οι Μουζικάντηδες της Βρέμης, η Ωραία Κοιμωμένη, η Χιονάτη και ο Ρουμπελστίνσκιν.
Δέκα αξεπέραστοι ήρωες των αδελφών Γκριμ ζωντανεύουν μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες αυτού του βιβλίου και διηγούνται αγαπημένα κλασικά παραμύθια.
Μια υπέροχη συλλογή που θα ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και θα χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους ατέλειωτες ώρες χαράς!

Η Κοκκινομπλουζινίτσα

Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών. Η Κοκκινομπλουτζινίτσα, ανατρέποντας το αναχρονιστικό στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας, αντί να περιμένει από τον κυνηγό να τη σώσει, προσποιείται ότι εντυπωσιάζεται από την υποκριτική ικανότητα του λύκου να παριστάνει τη γιαγιά και τον προτρέπει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού στο Χόλιγουντ με συγκλονιστικά αποτελέσματα.

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms

Βιβλία