Christmas mood βιβλιοπροτάσεις

Christmas mood βιβλιοπροτάσεις

Αυτές οι μέρες που διανύουμε είναι οι ομορφότερες του χρόνου. Τα σπίτια είναι στολισμένα, η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη παντού και ειδικά σε λίγες μέρες που θα κλείσουν τα σχολεία, τι καλύτερο απ’ το να μαζευτούμε όλη η οικογένεια γύρω από το τζάκι και να διαβάσουμε όμορφες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες;;

Σας προτείνουμε Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τις Εκδόσεις Μίνωα για πολύ μικρά αλλά και για μεγαλύτερα παιδάκια, από 3 έως 12 ετών.

Ρούντολφ το ελαφάκι

Ο Ρούντολφ είναι ένα ελαφάκι
που αγαπάει κάθε παιδάκι.
Έχει μέσα του το φως,
του Αϊ-Βασίλη είναι βοηθός.

Με μια μυτούλα κόκκινη και λαμπερή
το έλκηθρό του οδηγεί.
Δες τη νύχτα της παραμονής τον ουρανό,
αλλά μην πεις πουθενά το μυστικό.

Ο Ρούντολφ στη στέγη σου θα ’ρθει!
Τι δώρο θέλεις; Κάνε μια ευχή.
Τον Αϊ-Βασίλη θα οδηγήσει,
το σπίτι σου με τη μύτη του θα φωτίσει.

Και θα σου φωνάξει δυνατά:
«Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά!».

Χιονομπαλού

Μέσα σ’ ένα χειμωνιάτικο απόγευμα μια νιφάδα μεταμορφώνεται σε μια αφράτη χιονόμπαλα.
Όταν όμως ανακαλύπτει πως έχει αλλάξει, δύσκολα αποδέχεται τον καινούριο της εαυτό.
Η Χιονομπαλού μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά παραμένει το ίδιο σημαντική στο ταξίδι της ζωής.
Η καρδούλα της χαμογελάει μέσα στο φως των Χριστουγέννων και δυναμώνει όταν καταλαβαίνει ότι πια δεν είναι μόνη.
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας υπενθυμίζει πως δε χρειάζεται να περιμένουμε τις μέρες των γιορτών για να φανούμε χρήσιμοι, να είμαστε αληθινοί και να αποδεχόμαστε το διαφορετικό…

Ο Καρυοθραύστης

Μια διασκευή του κλασικού χριστουγεννιάτικου παραµυθιού µε ονειρική εικονογράφηση!

Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα.

Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκηπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια. Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς δεν έχουν πάψει να γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Χιονοσκέπαστες στέγες, τζάκια που σκορπούν ζεστασιά, μαγεία.
Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Στην πρώτη ιστορία ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι ένας δύστροπος, γκρινιάρης και πικρόχολος άνθρωπος, χωρίς φίλους.
Δεν απολαμβάνει τα Χριστούγεννα και πιστεύει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους.
Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων τρία Πνεύματα τον παίρνουν μαζί τους σε ένα απίστευτο ταξίδι για να του δείξουν πόσο λανθασμένη είναι η δυσάρεστη και κακότροπη συμπεριφορά του.
Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.
Η δεύτερη ιστορία, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι μια τρυφερή ιστορία γύρω από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις που φέρνει στον καθένα μας το λαμπροστόλιστο σύμβολο των Χριστουγέννων.

Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Οι θρησκευτικές αναμνήσεις «ενός παπαδόπαιδου γεμάτου θύμησες, ενός συγγραφέα γεμάτου πίστη». Ανέμελα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο συγγραφέας να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη.

Τα πιο τρυφερά, τα πιο αγαπημένα διηγήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Διη­γήματα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, σε ένα πανέμορφο γιορτινό βιβλίο.

Όλα αυτά τα κλασσικά και υπέροχα παραμύθια μπορείτε να τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.

Σας ευχόμαστε να περάσετε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να ζήσετε στιγμές ονειρικές που θα θυμάστε για μια ζωή!!!

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms

Βιβλία Χριστούγεννα