Το νέο παραμύθι “Ρεβιθοκοντούλης” ήρθε για να μάθει στα παιδιά μας πως να νικούν τους φόβους τους

Το νέο παραμύθι “Ρεβιθοκοντούλης” ήρθε για να μάθει στα παιδιά μας πως να νικούν τους φόβους τους

Τελικά πως τον λένε τον μικρούλη; Κοντορεβιθούλη ή… Ρεβιθοκοντούλη;

Μετά τη «Σκουφοκοκκινίτσα» και το «Δυο φορές και έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα», που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη μας παρουσιάζει ένα ακόμη παραμύθι… αλλιώς! Μια περιπέτεια, όπου αυτή τη φορά ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος δείχνει στα παιδιά, πως να αντιμετωπίζουν τους πιο τρομακτικούς τους φόβους!


Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. Η διάσημη ιστορία του Κοντορεβιθούλη, περίπου όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία. Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο Κοντορεβιθούλης, αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος; Κι αν ήταν τόσο κοντούλης, πώς μπορούσε να τον δει από ψηλά ένας τόοοσο τεράστιος Γίγαντας; Και αυτός ο Γίγαντας πάλι, τόσο κουρασμένος ήταν που τον άφησε να του κλέψει έτσι απλά τις μπότες;

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. Ένα βιβλίο που μιλάει για την ενηλικίωση, τη συνεργασία και πώς να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερους μας φόβους.

Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

Σήμερα είχαμε την χαρά μαζί με τον Κωνσταντίνο μου να απολαύσουμε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του “Ρεβιθοκοντούλη” στο Sunny Sports Club. Σε έναν ζεστό χώρο και φιλικό προς τα παιδιά ανακαλύψαμε τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα μέσα από μουσική, διαδραστικά παιχνίδια και δραματοποιημένη αφήγηση.

Μέσα σ’ έναν κατάμεστο χώρο πλημμυρισμένο από παιδικές φωνούλες και χαμόγελα παίξαμε, ζωγραφίσαμε, παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την θεατρική μεταφορά του παραμυθιού και στο τέλος γλυκαθήκαμε με το πεντανόστιμο μπισκότο που είχε τη φιγούρα του δαιμόνιου ρεπόρτερ του Φάνη του Μπούφου.

Το παραμύθι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms

Οι προτάσεις μας