Πρόταση σινεμά: “Νάνος στο σπίτι” + trailer. Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για παιδιά

Πρόταση σινεμά: “Νάνος στο σπίτι” + trailer. Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για παιδιά

Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για παιδιά και … πολύ μικρότερα πλάσματα, από τον παραγωγό του «Σρεκ» και τον σκηνοθέτη του «Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας».

Η Κλόε και η μητέρα της μετακομίζουν. ΞΑΝΑ! Αυτή την φορά, είναι αναγκασμένες να κατοικήσουν σε ένα ετοιμόρροπο, παμπάλαιο σπίτι γεμάτο διακοσμητικούς νάνους κήπου. Σύντομα, η Κλόε θα ανακαλύψει πως αυτό το σπίτι κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό. Μία ημέρα που βρίσκεται μόνη στο σπίτι μετά το σχολείο, η Κλόε κι ένας αδιάκριτος γείτονας, ο Λίαμ, θα ανακαλύψουν πως οι νάνοι είναι ζωντανοί! Όπως αποδεικνύεται, οι νάνοι προστατεύουν εδώ και χρόνια τον πλανήτη από τα απειλητικά, μικρά πλάσματα, τα Τρογκς, τα οποία έχουν εισβάλει στο σπίτι μέσω μίας πύλης από άλλη διάσταση.

Όταν η μόνη λύση για να σταματήσουν τους Τρογκς πέφτει στα λάθος χέρια στο σχολείο, η Κλόε και ο Λίαμ θα πρέπει να συμμαχήσουν με την ετερόκλητη ομάδα των νάνων ώστε να σταματήσουν την εισβολή και να σώσουν τον κόσμο!

Γνωρίστε τους χαρακτήρες!
Κλόε
Η Κλόε είναι μία τυπική δωδεκάχρονη που απλά θέλει να νιώσει πως ανήκει κάπου. Αυτό, όμως, είναι πολύ δύσκολο όταν μετακομίζεις συνεχώς και είσαι πεπεισμένη πως η μητέρα σου δεν σε καταλαβαίνει καθόλου. Μόλις οι νάνοι στο νέο της σπίτι ζωντανεύουν, τα πάντα πάνε –ξεκαρδιστικά- στραβά. Σαν να μην έφτανε αυτό, εν μέσω όλου αυτού του χάους, η Κλόε θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο να ενταχθεί στην πιο διάσημη κλίκα «σούπερ-κοριτσιών» του νέου της σχολείου και στο να γίνει φίλη με το λιγότερο δημοφιλές αγόρι του σχολείου. Θα αποδεχτεί η Κλόε την πρόσκληση να κάτσει στο τραπέζι με τα cool παιδιά, ή θα επιλέξει να προστατεύσει το σπίτι της, να νικήσει τους άγριους Τρογκς και να επαναφέρει την τάξη και την ηρεμία στον γαλαξία;

Ζουκ
Ο Ζουκ είναι ο γκρινιάρης, απαισιόδοξος ηγέτης των Νάνων. Υπέρ-επιφυλακτικός, συγκρατημένος και με ιδιαίτερη δυσπιστία απέναντι στους ανθρώπους, κάνει κήρυγμα συνεχώς στην Κλόε πως δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και της αποστολής τους. Ζουκ και Κλόε μαλώνουν όλη την ώρα, αλλά τελικώς συμμαχούν για να νικήσουν τους Τρογκς, μαθαίνοντας στην πορεία να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο, να παίρνουν ρίσκα και να μην εγκαταλείπουν ποτέ έναν φίλο.

Λίαμ
Έξυπνος, οξυδερκής και λίγο nerd, ο Λίαμ είναι ο εσωστρεφής νεαρός έφηβος που η Κλόε εύχεται να την αφήσει ήσυχη. Όταν, όμως, η Κλόε θα διαπιστώσει πως το σπίτι της είναι γεμάτο με αλλόκοτα πλάσματα, με βαριά καρδιά θα καταφύγει στον πολυμήχανο γείτονα της, οι ικανότητες του οποίου είναι εξαιρετικά χρήσιμες στο να προστατεύσουν το σπίτι της και τον πόλεμο που μαίνεται μέσα στους τοίχους του. Μπορεί ο Λίαμ να μην έχει ταλέντο στα σπορ, αλλά είναι απροσδόκητα ικανός στην εξολόθρευση των εκδικητικών Τρογκς, με πονηριά και χάρη. Στο τέλος αυτής της μεγάλης μάχης, η Κλόε αντιλαμβάνεται πως παρότι ο Λίαμ ίσως είναι το λιγότερο δημοφιλές αγόρι στο σχολείο, μάλλον είναι ο πιο αξιόπιστος και αξιόλογος φίλος που είχε ποτέ της.

Κάθριν
Η Κάθριν είναι μία χωρισμένη μητέρα γύρω στα τριάντα, που απλά προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα οικονομικά της και να δημιουργήσει ένα σταθερό σπίτι για την κόρη της. Μετά από πολλές μετακομίσεις, η Κάθριν είναι πλέον αφοσιωμένη στη νέα της δουλειά και στο να δώσει στην Κλόε την σταθερότητα και την ασφάλεια που χρειάζεται κάθε παιδί. Η Κάθριν είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στην επιτυχία της νέας της δουλειάς και της μετακόμισης, αλλά όταν μία μέρα χρειάζεται να μείνει ως αργά στην εργασία της, η Κλόε μένει μόνη της σπίτι μία νύχτα που θα αλλάξει τη ζωή αυτής και της μητέρας της για πάντα.

Μπρίτανι
Αρχηγός της πιο δημοφιλούς κλίκας στο σχολείο, η Μπρίτανι εμπνέει ένα φοβισμένο σεβασμό από τους γύρω της. Περιτριγυρισμένη από τις κολλητές της, Τίφανι και Τσέλσι, η Μπρίτανι κρατά την κοινωνική της ζωή πάνω από όλα, χωρίς να φοβάται να ταπεινώσει οποιονδήποτε σταθεί στο δρόμο της.

Σκληρή, με αυτοπεποίθηση, και ρηχή, η Μπρίτανι διαθέτει τις καλύτερες και τις χειρότερες αρετές ενός δημοφιλούς έφηβου κοριτσιού. Για την Κλόε, η Μπρίτανι αντιπροσωπεύει καθετί που νομίζει πως θέλει από τη ζωή της, αλλά τελικώς, θα διαπιστώσει πως η τιμή της δημοτικότητας δεν αξίζει το κόστος της πραγματικής φιλίας.

Άλφα, Μπράβο & Τσάρλι
Ο Άλφα και ο Μπράβο είναι δύο από την τριάδα νάνων που βοηθούν την Κλόε να σώσει το σπίτι της και να νικήσει τους Τρογκς. Κάτι μεταξύ Έλιοτ Νες και Νταν Ακρόιντ, ο Άλφα και ο Μπράβο είναι αδέλφια στη μάχη και το χιούμορ.

Ο Τσάρλι, το τρίτο γρανάζι της τριάδας, είναι πολύ διαφορετικός από τον Άλφα και τον Μπράβο, μιας και, αντίθετα από τους φλύαρους, εξυπνάκηδες αδελφούς του, μπορεί να πει μόνο μία λέξη… «Νάνος!»

Κουικσίλβερ
Ο γηραιότερος των Νάνων, ο Κουικσίλβερ, θεωρείται ο σοφότερος όλων. Φύλακας της παράδοσης των Νάνων και γνώστης όλης της ιστορίας τους, είναι ο πρώτος νάνος που γίνεται φίλος της Κλόε. Έχοντας ως βασικό γνώρισμα τη χρήση αρχαϊκών και ξεπερασμένων λέξεων, οι ομιλίες του Κουικσίλβερ πρέπει να μεταφραστούν από τα ακαταλαβίστικα στα Αγγλικά, προτού να μπορέσει να τις καταλάβει κάποιος.

Ζαμφίρ
Ο ατρόμητος πρώην αρχηγός των Νάνων, Ζαμφίρ, είναι οξύθυμος, θρασύς και ετοιμόλογος. Είναι εγκλωβισμένος σε μία παράλληλη διάσταση, μέχρι τη στιγμή που τον συναντούν η Κλόε και ο Λίαμ. Έχοντας τρελαθεί από την απομόνωση, ο Ζαμφίρ συμμαχεί με την Κλόε και τον Λίαμ, ώστε να τους βοηθήσει να νικήσουν τους Τρογκς.

Τρέι
Ο Τρέι είναι το αστέρι του μπάσκετ στο σχολείο και έφηβος καρδιοκατακτητής, γνωστός για την εμφάνιση και τα αθλητικά του προσόντα. Για ένα μικρό διάστημα έβγαινε με την Μπρίτανι, όταν, όμως,  αρχίζει να ενδιαφέρεται για την Κλόε, η Μπρίτανι δεν είναι καθόλου χαρούμενη…

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Μεταγλώττισης: Φώτης Πετρίδης
Ηθοποιοί (Φωνές): Στεφανία Φιλιάδη
Φοίβος Ριμένας
Βασίλης Μήλιος
Κώστας Δαρλάσης
Τζίνη Παπαδοπούλου
Αφροδίτη Αντωνάκη
Φώτης Πετρίδης

Διάρκεια: 84’

Διασκέδαση