Η ώρα χαλάρωσης της μαμάς με νέες βιβλιοπροτάσεις

Η ώρα χαλάρωσης της μαμάς με νέες βιβλιοπροτάσεις

Κάθε μέρα οι μαμάδες τρέχουμε με απίστευτους ρυθμούς να τα προλάβουμε όλα, σπίτι, παιδιά, δουλειά, υποχρεώσεις και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την ψυχική μας ηρεμία και ξεκούραση. Γι’ αυτό σήμερα σας έχω μερικές νέες βιβλιοπροτάσεις από τις Εκδόσεις Μίνωας, για εκείνες τις λίγες αλλά απολαυστικές ώρες ηρεμίας το βράδυ που επιτέλους κοιμούνται τα παιδιά και εσείς θέλετε να χαλαρώσετε και να μεταφερθείτε νοερά σε έναν άλλο κόσμο και το καλύτερο διαβατήριο γι’ αυτό δεν είναι άλλο από το βιβλίο.

Η γεύση των ζωδίων

Πόσο επηρεάζει το ζώδιό μας τη γευστική μας παλέτα; Είναι η αδυναμία μας στα γλυκά ή στα αλμυρά συνδεδεμένη με το ζώδιο, τη Σελήνη ή/και τον ωροσκόπο μας;

Αν σκεφτούμε πως το ζώδιό μας καθορίζει σε αδρές γραμμές την προσωπικότητά μας και τη συμβατότητά μας με τους άλλους, τότε δεν θα μπορούσε να καθορίζει και τις γευστικές μας προτιμήσεις;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στη Γεύση των Ζωδίων, ένα βιβλίο που συνδυάζονται μοναδικά στις σελίδες του η αστρολογία με τη μαγειρική.

Πρωτότυπες και ψαγμένες συνταγές, tips για το τι προτιμάει ή πώς συμπεριφέρεται στην κουζίνα κάθε ζώδιο, χρήσιμες πληροφορίες για τα πιο αγαπημένα και ωφέλιμα βότανα και μπαχαρικά και πολλά άλλα θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο των άστρων και της γεύσης!

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που συνδυάζει τη μαγειρική με την αστρολογία.
Το βιβλίο προλογίζει η γνωστή αστρολόγος Άση Μπήλιου.

Να ζεις δυνατά

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη με τίτλο Να ζεις δυνατά. Ένα νεανικό μυθιστόρημα για τις διατροφικές διαταραχές στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας.

Η 15χρονη Έλενα ζει στον παλμό των πανελληνίων, του ανταγωνισμού και του άγχους για το μέλλον της.
Έχει βαρεθεί τα κηρύγματα της μητέρας της, δείχνει να πλήττει με τους συνομηλίκους της και μέρα με τη μέρα χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της.
Αγχώνεται για την εμφάνισή της και οι προσωπικές και οικογενειακές θύελλες που αντιμετωπίζει την επηρεάζουν τόσο που φλερτάρει αδιάκοπα με τις διατροφικές διαταραχές.

Όλος της ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τις θερμίδες, τα κιλά και τις δίαιτες, με αποτέλεσμα να αναμετριέται καθημερινά με τις εμμονές της. Όμως η Έλενα δεν είναι μόνη. Ο Σαίξπηρ, η βιολογία και η αγάπη μιλούν στην καρδιά της. Και τότε η Έλενα μαθαίνει να χαίρεται την κάθε στιγμή αλλά, πάνω από όλα, μαθαίνει… να ζει δυνατά!

Ανν

Η Ανν Φορεστιέ, σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν, είναι ο μοναδικός μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο των Ηλυσίων Πεδίων έχοντας γλιτώσει ως εκ θαύματος από την αγριότητα του ληστή.
Συγκλονισμένος από την επίθεση, ο αστυνόμος Βεροβέν ρίχνεται ψυχή τε και σώματι σε αυτή την έρευνα, η οποία μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση, καθώς ο ληστής, σεσημασμένος εγκληματίας σπάνιας βιαιότητας, αναζητά την Ανν για να την εξοντώσει…

Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό του οποίου το διακύβευμα είναι η Ανν.
Ο Βεροβέν, που αισθάνεται να απειλείται η προσωπική του ζωή, γίνεται κι αυτός με τη σειρά του βίαιος, αμείλικτος, φτάνοντας στο σημείο να απαρνηθεί όλες του τις αρχές…
Οι ρόλοι μεταξύ τους αρχίζουν να μπλέκονται αριστοτεχνικά· ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και ποιος η λεία;

Ψυχρή ατμόσφαιρα, κοφτή γραφή, απρόσμενη εξέλιξη της πλοκής: ο Πιερ Λεμέτρ –βραβευμένος με το βραβείο Goncourt για το μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά– έχει επιβάλει το στιλ και το ταλέντο του στη νουάρ λογοτεχνία.

Μαντάμ Μποβαρί

H Μαντάμ Μποβαρί είναι η ιστορία της Έμας, μιας όμορφης, απλής κοπέλας στη γαλλική επαρχία, η οποία ονειρεύεται μια ζωή ουτοπική, σαν κι αυτή που περιγράφεται στα ρομαντικά βιβλία, γεμάτη έντονες συγκινήσεις, πολυτέλειες, πάθη και φλογερούς έρωτες.
Όμως ο γάμος της με τον Σαρλ Μποβαρί, που είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος και πράος αλλά βαρετός για κείνη σύζυγος, κάθε άλλο παρά ιδανικός θα αποδειχθεί και θα τη βυθίσει στην ανία και την πλήξη μιας ζωής πεζής και ανούσιας, όπως ορίζουν οι κοινωνικές συμβάσεις και οι συντηρητικές ιδέες της υποκριτικής επαρχίας.
Η Έμα θα κυνηγήσει τη χίμαιρα, το όνειρο, τις φαντασιώσεις της για έναν μεγάλο έρωτα σε πρόσωπα που είναι ωστόσο δημιουργήματα του κόσμου τον οποίο περιφρονεί και απεχθάνεται.
Όταν όμως οι μάσκες πέσουν και δει τη γύμνια και τη φτώχεια της ψυχής τους, ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει για να ανακαλύψει την προσωπική της αλήθεια;

Αμείλικτο σαν τραγωδία, βίαιο σαν δράμα, δηκτικό σαν κωμωδία, το κοινότοπο θέμα της μοιχείας αποκτά βαθύτατα ανθρώπινες διαστάσεις στο έργο του Φλομπέρ.
Διαβρωτικό και ρηξικέλευθο, το αριστουργηματικό αυτό νατουραλιστικό μυθιστόρημα έφερε επανάσταση στον τρόπο γραφής της εποχής, συγκρούστηκε με τις φόρμες του ρομαντισμού και, με την άκαμπτη αντικειμενικότητά του, σφράγισε την απαρχή μιας νέας εποχής στη λογοτεχνία.

Και τώρα, ανθρωπάκο;

Γερμανία, δεκαετία του ’30.
Ο Γιοχάνες Πίνεμπεργκ, ένας ασήμαντος λογιστής της επαρχίας, και η Έμα Μέρσελ, κόρη εργατών, αγαπιούνται και τίποτε δεν σκιάζει τον έρωτά τους.
Όταν ανακαλύπτουν ότι η Έμα είναι έγκυος, αποφασίζουν να παντρευτούν.
Όμως εκείνα τα δύσκολα χρόνια η δημιουργία μιας οικογένειας δεν είναι εύκολο πράγμα.
Η γερμανική κοινωνία είναι διαλυμένη από την οικονομική κρίση, τις κοινωνικές και ιδεολογικές διαμάχες.
Ο Γιοχάνες και η Έμα παλεύουν μέσα σε αυτό τον χαοτικό κόσμο, κάνουν το παν για να μείνουν μαζί αντλώντας δύναμη από την αγάπη τους και ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για το μωρό που περιμένουν.

Ο Χανς Φάλαντα περιγράφει με μαεστρία τη Γερμανία της Βαϊμάρης και καταφέρνει να αναδείξει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή των απλών ανθρώπων.
Το μυθιστόρημα εκδόθηκε αρχικά έναν χρόνο πριν από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία και σήμερα θεωρείται κλασικό.
Με μια ρεαλιστική περιγραφή των τελευταίων ημερών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, το βιβλίο αυτό καθιέρωσε τον Φάλαντα ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.

Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει τη συναρπαστική πρώτη εκδοχή του μυθιστορήματος χωρίς περικοπές και λογοκρισία.

Σ’ έναν έρημο τόπο

Μετά τον πόλεμο, ο κυνικός βετεράνος Ντιξ Στιλ έχει εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες και την ίδια εποχή ένας κατά συρροήν δολοφόνος τρομοκρατεί την πόλη, βάζοντας στο στόχαστρό του νεαρές γυναίκες.
Όταν ο Ντιξ συναντά έναν παλιό του φίλο, τον ντετέκτιβ Μπραμπ Νικολάι, ενθουσιάζεται καθώς μπορεί να παρακολουθεί από κοντά την πρόοδο της αστυνομίας στην υπόθεση του στραγγαλιστή.
Η ζωή του θα αποκτήσει νόημα και θα γεμίσει με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό όταν θα γνωρίσει τη φιλήδονη και όμορφη ηθοποιό Λόρελ Γκρέι.
Ο δολοφόνος, όμως, τριγυρνάει ακόμη ελεύθερος στους δρόμους του Λος Άντζελες.
Μήπως η Λόρελ διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ όσο νομίζει;

Ένα κλασικό καλιφορνέζικο νουάρ με μια φεμινιστική οπτική, ένα προφητικό μυθιστόρημα του 1947 που φώτισε τον μισογυνισμό της μεταπολεμικής αμερικανικής κοινωνίας, και αυτό ακριβώς το καθιστά πρωτοποριακό.
Γραμμένο με συγκρατημένη κομψότητα, το μυθιστόρημα της Ντόροθι Μπ. Χιουζ κόβει την ανάσα, γεμάτο ένταση και ανατροπές μέχρι το τέλος.

«Ένας άθλος που αποκαλύπτει το μυαλό και τα κίνητρα ενός δολοφόνου με εντυπωσιακή ενσυναίσθηση.
Η δομή είναι άψογη και οι σκηνές του μεταπολεμικού Λος Άντζελες έχουν μια αμεσότητα που μπροστά της ο Τσάντλερ ωχριά.
Δεν είναι διόλου άξιο απορίας που η Χιουζ είναι η αυθεντία στην οποία στρεφόμαστε διαρκώς».
Σάρα Παρέτσκι

«Το να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα την Ντόροθι Μπ. Χιουζ δεν είναι μια πράξη νοσταλγίας.
Είναι μια πύλη μέσα από την οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην ιδιαίτερη ματιά της, στον δρόμο ανάμεσα στις λαμπερές εκδοχές της αμερικανικής ζωής και στην πιο σκοτεινή πραγματικότητα που περιμένει στο τέλος της διαδρομής».
Γουόλτερ Μόσλι

«Στο μυθιστόρημα της Χιουζ δεν υπάρχουν στοιχεία ρομαντισμού.
Είναι ένα σκοτεινό, παγερό διαμάντι, ένα διαμάντι χωρίς ούτε μια σπίθα φωτός.
Τόσο αιχμηρό, που ένα άγγιγμα αρκεί να σε κόψει».
Μέγκαν Άμποτ

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.

Βιβλία ενηλίκων