Το ταξίδι στον κόσμο της γλώσσας ξεκίνησε για το δευτεράκι μου. Συλλαβισμός η πρώτη στάση. Όλα καλά μέχρι που η συμπαθέστατη λήγουσα, παραλήγουσα και προπαραλήγουσα μας έβαλαν εμπόδια….
“Θα τις ψάχνεις από το τέλος στην αρχή…..σαν….καβουράκι” του είπα. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να μάθει βιωματικά αυτό που τον δυσκόλευε αλλά παράλληλα να διασκεδάσει!


Φτιάξαμε τον μικρό μας φίλο, το πεινασμένο καβουράκι, που πηγαίνοντας από το τέλος της λέξης στην αρχή αναζητάει τον τόνο για να χορτάσει. “Φά-κε-λος…..λήγουσα παραλήγουσα προπαραλήγουσα…χράπ!προπαραλήγουσα…!!!”.


Και κάπως έτσι ένα απλό πεινασμένο καβουράκι από χαρτόνι έκανε τη γραμματική παιχνιδάκι …. και μπορούμε τώρα χορτάτοι να συνεχίσουμε το ταξίδι μας!

της Ειρήνης Μόφορη
Καθηγήτρια ξένων γλωσσών – Εκπαιδευτικός.

One Response

  1. Πάχος Γιώργος

    Ευφυές και αποτελεσματικό (με την πρώτη, που λένε…)! Πιστεύω πως το “καβουράκι” σας θα αποδειχτεί “αστακός” και θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο μελλοντικό εποπτικό εργαλείο, σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στην Αριθμητική..!

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.