Νέες βιβλιοπροτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας

Νέες βιβλιοπροτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τρεις νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας. Ο Κωνσταντίνος μου τρελάθηκε από τις φανταστικές εικόνες και τα παραστατικά κείμενα.

Μπορεί η μέρα μας να είναι γεμάτη διάβασμα, ξένες γλώσσες και δραστηριότητες αλλά η ώρα πριν το ύπνο είναι η πιο ιερή και χαλαρωτική ώρα της ημέρας! Από 1μιση χρονών που του διαβάζω παιδικά παραμύθια ακόμα και τώρα που είναι 7 χρονών θέλει σχεδόν κάθε βράδυ να διαβάζουμε, είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Και πια με καμάρι μου διαβάζει και μόνος του!!

Προσεγμένα παραμύθια με σπουδαία μηνύματα, άλλωστε ο πιο εύκολος τρόπος να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ότι δεν μπορούμε με λόγια είναι τα παραμύθια. Στην οικογένεια μας δεν ζούμε χωρίς τα βιβλία, δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά.

Όσο περίεργο και να σας ακούγεται τα παιδιά μου είναι 3 και 7 χρονών και δεν παίζουν καθόλου με κινητά και τάμπλετ, και αν με ρωτάτε πως το έχω καταφέρει αυτό είναι πολύ απλό. Όταν βάλεις στη ζωή τους τα παραμύθια, με την φανταστική εικονογράφιση που τα περιβάλει πιστέψτε με θα απασχοληθούν εξίσου ίδιες ίσως και περισσότερες ώρες εξερευνώντας τα, απ’ το να χάνουν το χρόνο τους πάνω από ένα κινητό, με αποτέλεσμα να εθιστούν και να σας το ζητάνε συνέχεια.

Εμείς έχουμε εθισμό με τα βιβλία και αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που μεταφέρω μέσα απ’ το Working Moms. Γνωρίστε στα παιδιά σας το μαγικό κόσμο του βιβλίου και θα τα μετατρέψετε χωρίς να το καταλάβετε σε σκεπτόμενους ενήλικες.

Δε μ’ αρέσει τ’ όνομά μου

Είναι δυνατόν να μη μας αρέσει το όνομά μας;
Κι όμως είναι, αφού δεν το διαλέξαμε μόνοι μας.
Γιατί, λοιπόν, να μην μπορούμε να το αλλάξουμε;
Αυτό σκεφτόταν ο Ζαχαρίας, ώσπου ανακάλυψε ότι όλα τα ονόματα έχουν το γλυκό τους μυστικό.
Κι από τότε το φωνάζει με χαρά: Ζα – χα – ρί – ας.
Είμαι ο Ζαχαρίας!

Ο Ζαχαρίας είμαι εγώ!
Μια ιστορία για την αυτοεκτίμηση που ξεδιπλώνει ερωτήματα και γλυκές απαντήσεις.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ: Δαίδαλος και Ίκαρος

Ο Δαίδαλος θαυμαστά έργα δημιουργούσε.
Μέχρι και φτερά κατάφερε να φτιάξει και, σαν φτερωτός θεός, με τον γιο του Ίκαρο ψηλά να πετάξει.
Όμως η αθωότητα του Ίκαρου δεν τον προφύλαξε από το κακό…
Ας τους γνωρίσουμε!

Ο Μπομπ ο Μάστορας: Περιπέτεια στα ψηλά

Ο Μπομπ ο Μάστορας και η ομάδα του αναλαμβάνουν να φτιάξουν τον ανελκυστήρα στον πιο ψηλό ουρανοξύστη της πόλης, ώστε η δήμαρχος να φτάσει στην κορυφή του.
Θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν το έργο τους;

Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms.

Βιβλία Οι προτάσεις μας