Αγαπάμε τα ζώα, στηρίζουμε την Save a Greek Stray

Αγαπάμε τα ζώα, στηρίζουμε την Save a Greek Stray

Η Save a Greek Stray είναι φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.
Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα τους οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Αποστολή της Save a Greek Stray  είναι η προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Πιο συγκεκριμένα:
α) Η διάσωση, περισυλλογή, στείρωση, ο εμβολιασμός και η εν γένει κτηνιατρική περίθαλψη των άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων.
β) Η υιοθεσία των ζώων από φιλόζωες οικογένειες ή η επανένταξή τους στους χώρους περισυλλογής τους.
γ) Η ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και εντός αυτού κτηνιατρείου.
δ) Η επίβλεψη και η φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.
ε) Η προαγωγή της φιλοζωίας και ιδιαίτερα της κυνοφιλίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Όνειρο και στόχο τους αποτελεί να ζήσουμε σε μια κοινωνία, στην οποία κανένα ζώο δεν θα υποφέρει αβοήθητο στους δρόμους! Για κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένα ζώο και για κάθε ζώο μια οικογένεια.

Εννοείται ο Κωνσταντίνος μου που είναι πολύ φιλόζωος δε θα μπορούσε να μη βοηθήσει μια τέτοια σπουδαία πρωτοβουλία! Λένε ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι καλοί άνθρωποι! Απ’ τη μέρα που άρχισε να έχει τα πρώτα ερεθίσματα ήθελε να αγοράσει παιχνίδια ζώα και ήθελε να έρχεται σε επαφή με όλων των ειδών τα ζώα (ακόμα και τα πιο ανατριχιαστικά, βλ. σαύρες, σαλαμάνδρες, ακρίδες, σκουλήκια, μυρμήγκια). Η επαφή των παιδιών με τα ζώα τους κάνει καλό στην ανάπτυξή τους, τα διδάσκουν να νοιάζονται, να έχουν ενσυναίσθηση, να αγαπούν ανιδιοτελώς, κάνουν τα παιδιά πιο υπεύθυνα, τους αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση. Μέσα από τη φροντίδα των ζώων τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες. Αυτοί είναι μόνοι μερικοί από τους δεκάδες λόγους που τα παιδιά μας θα έπρεπε να έχουν καθημερινή επαφή με τα ζώα.

Μπείτε στο www.saveagreekstray.com και στηρίξτε και εσείς αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία.

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms.

Celebrities