Συνέντευξη της συγγραφέως Αναστασίας Κορινθίου

Συνέντευξη της συγγραφέως Αναστασίας Κορινθίου

Η Αναστασία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, όπου ζει πια μόνιμα μετά από 26 χρόνια στη Ρόδο. Δουλειά της είναι να κάνει τον κόσμο να χαμογελά, μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, το Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου, την Unesco , τον ΗΓΕΧΟΡΟ  και τον ΠΟΔΡ. Έχει γράψει τα παιδικά μιούζικαλ “Παραμυθοσαλάτα, Φίνος το δελφινάκι”, το σενάριο της ταινίας ΜΑΡΙΑ ,ενώ στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τους Α. Παπαντωνίου, Χ. Ανθούλα, Γρηγόρη Πετράκο. Το βιβλίο της “Για την καρδιά ενός αγγέλου” μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη και κέρδισε το 2015 τον τίτλο της καλύτερης σειράς που βασίστηκε σε βιβλίο με αφορμή τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης. Λατρεύει τα ταξίδια, τις μουσικές, το άρωμα της βροχής και τα σοκολατένια μπισκότα με γάλα! Γελά δυνατά και κλαίει σιωπηλά. Θα την συναντήσετε σε βιβλιοπωλεία, θέατρα, κουτούκια και αίθουσες κινηματογράφου.



WM.
Πως είναι για εσάς να είστε Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο; Όταν ήταν μικρά τα παιδιά σας νιώθατε ότι παραμελούσατε όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθατε ότι συνδυάζατε αρμονικά δουλειά και παιδιά;

A.K. Nα είσαι εργαζόμενη μανούλα. Εύκολο ΔΕΝ το λες … Συναρπαστικό σίγουρα! Γίνεσαι μια Αλίκη στη χώρα των …. εργασιακών θαυμάτων για να προλάβεις να φτιάξεις “θαύματα” για τα θαύματα της ζωής σου. Τα παιδιά σου! Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κατάφερα να τα συνδυάσω αρμονικά και τα δύο και κάποιες φορές αναπολώ τρυφερά εκείνες τις στιγμές που όσο κουρασμένη κι αν ήμουν ξεκουραζόμουν με ένα παραμύθι που σκάρωνα για αυτά δίπλα στο τζάκι.

WM. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας από τότε που γίνατε μαμά;

A.K. Η ζωή μου ΞΕΚΙΝΗΣΕ όταν έγινα μαμά!

WM. Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη συγγραφή βιβλίων και τι είναι για σας το γράψιμο;

A.K. Γράφω από πάντα …. από παιδί! Εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο μου στα 30 μου χρόνια όταν είχα μικρά ακόμα τα δυο μου κορίτσια. Η συγγραφή για μένα είναι ανάγκη, διέξοδος και έξοδος κινδύνου, είναι ανάσα και ταξίδι!

WM. Τι ακριβώς είναι το νέο σας εγχείρημα το περιοδικό “Books and writers”.

A.K. Δε είναι δικό μου εγχείρημα.Είναι το περιοδικό της κόρης  μου! Της πρωτότοκης μου, Αγγελικής -Λυριάνας άρα το αγαπώ διπλά σαν παιδί του παιδιού μου! Ένα Free press περιοδικό με θέμα.

WM. Ξεχωρίζετε κάποιο από τα βιβλία σας; Πείτε μας λίγα λόγια για την μεγάλη σας συγγραφική επιτυχία που είχε μεταφερθεί και σε πολύ επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ “Για την καρδιά ενός αγγέλου”.

A.K. Αγαπώ όλα μου τα παιδιά άρα και όλα μου τα βιβλιοπαίδια! Δεν κάνω διακρίσεις! Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ είχε σαν θέμα την εμπορία παιδικών οργάνων και ήταν ειλικρινά πολύ οδυνηρή η έρευνα και η συγγραφή του βιβλίου. Η τηλεοπτική επιτυχία αλλά και η διάκριση που κερδίσαμε σαν καλύτερη τηλεοπτική σειρά για τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης ήταν η καλύτερη στιγμή στην συγγραφική μου πορεία γιατί ένιωσα την αγάπη του κόσμου στον απόλυτο βαθμό!

WM. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

A.K. Δεν κάνω ποτέ σχέδια για το μέλλον … Το αφήνω να με εκπλήξει σαν …. σκανταλιάρικο παιδί!

Τα βιβλία της Αναστασίας Κορινθίου:
(2017) Ομερτά, Εμπειρία Εκδοτική και ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ
(2016) Βαρλίκι, Εμπειρία Εκδοτική(2016) Για την καρδιά ενός αγγέλου, Εμπειρία Εκδοτική(2016) Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα, Άνεμος Εκδοτική(2016) Φλόγες στον παράδεισο, Εμπειρία Εκδοτική(2015) Ποτέ μη λες για πάντα, Άνεμος Εκδοτική(2013) Ομερτά, η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων, Ελληνική Πρωτοβουλία(2013) Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο, Ελληνική Πρωτοβουλία(2012) Η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων, Δυάς Εκδοτική(2009) Το χρονικό μιας απιστίας, Εμπειρία Εκδοτική(2007) Βαρλίκι, Εμπειρία Εκδοτική(2006) Για την καρδιά ενός αγγέλου, Εμπειρία Εκδοτική(2004) Γυναίκες από πέτρα, Εμπειρία Εκδοτική.

Συνεντεύξεις