Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Συμμετρία μια σειρά ολοκληρωμένων βιβλίων για όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου, προσαρμοσμένα για μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και παρακολουθούν τάξεις τυπικού σχολείου, είτε σε τμήμα ένταξης, είτε με το θεσμό της παράλληλης στήριξης.

Ένα ευρύ φάσμα μαθησιακών δυνατοτήτων καλύπτεται με τα βιβλία αυτά, λόγω της ιδιαίτερης δομής τους, καθώς τα κείμενα είναι μικρά με απλές λέξεις, η γραμματοσειρά μεγάλη και ευανάγνωστη, η εικονογράφηση πλούσια και στοχευμένη. Επίσης γίνεται χρωματικός διαχωρισμός σε γνωστικά αντικείμενα και ομαδοποίηση εννοιών. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, γραμμένα από μία μητέρα παιδιού που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, τα βιβλία αυτά είναι ανθρωποκεντρικά και στόχο έχουν να παρέχουν την απαραίτητη γνώση αλλά και την ουσιαστική ανεξαρτησία που χρειάζεται να έχει το παιδί μας εντός και εκτός της τάξης.

Κάθε γονιός μπορεί να ακολουθήσει την απλή δομή τους, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα βρουν σε αυτά ένα πολύ χρήσιμο και λειτουργικό βοήθημα, για τα προγράμματα εξατομικευμένης διδασκαλίας που εφαρμόζουν στους μαθητές τους. Τέλος, σημειώσατε ότι τα βιβλία καλύπτουν την ύλη που αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας του Υπουργείου Παιδείας, με ολοκληρωμένους μαθησιακούς στόχους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια.

ΓΛΩΣΣΑ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Α’ ΤΕΥΧΟΣ)

ΓΛΩΣΣΑ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Β’ ΤΕΥΧΟΣ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Α’ ΤΕΥΧΟΣ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Β’ ΤΕΥΧΟΣ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Α’ ΤΕΥΧΟΣ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Β’ ΤΕΥΧΟΣ)

ΙΣΤΟΡΙΑ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μέχρι τέλος του χρόνου θα ακολουθήσουν και για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.
Γιατί όπως λέει και ένα υπέροχο ρητό “Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει”.

www.simmetria.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.