Κανελόνια με κιμά και σάλτσα τυριού

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα τυριού

Σας έχουμε μία πεντανόστιμη, φανταστική και μαμαδίστικη συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδάκια σας και όλη την οικογένεια.

Υλικά:
600γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο ζάχαρη
Λάδι
Αν θέλετε και τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τον κιμά όπως ακριβώς όταν φτιάχνετε για τα μακαρόνια με κιμά. Τον αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν γεμίσετε τα κανελόνια γιατί αλλιώς θα ανοίξουν.
Στη συνέχεια τοποθετείτε δυο μικρά κατσαρόλακια. Στο ένα βάζετε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο και λάδι, σοτάρετε και μετά σάλτσα ντομάτας, αλάτι, ζάχαρη και ελάχιστο πιπέρι και πάπρικα. Στο άλλο βαζετε μισό λίτρο γάλα και μια κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Λίγο αλάτι – πιπέρι και 250 γρ. γκούντα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα κανελόνια και συμπληρώνετε νεράκι ίσα να τα σκεπάσει. Από πάνω χύνετε τη σάλτσα τυριού και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι. Σκεπάζετε με καπάκι αν έχει το πυρέξ ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.

της Βιολέτας Στεφανάτου, μαγείρισσα και food blogger.

Μαγειρική