Η μαμά Σόφι Γαβρίδη-Κονιτοπούλου μας περιγράφει την δική της μοναδική εμπειρία τοκετού…

Η μαμά Σόφι Γαβρίδη-Κονιτοπούλου μας περιγράφει την δική της μοναδική εμπειρία τοκετού…

Πιάνω το στυλό και δεν ξέρω από που ν’ αρχίσω. Παρακολουθώ το μόνιτορ και η κόρη μου κουνιέται, έτοιμη να ξυπνήσει, η πρώτη μου σκέψη, πάλι δεν θα προλάβω να γράψω για το workingmoms! Η δεύτερη, Θεέ μου τι έστειλες στη ζωή μου!

Στις 26/8/2017 στις 5.30 μπήκα στο αυτοκίνητο με τον σύζυγο μου με κατεύθυνση προς το Ιασώ. Οι σκέψεις τρελές! Τι θα ζήσω, αν θα πονέσω, αν το παιδί θα είναι καλά. Πήγαινα για πρόκληση τοκετού και η λέξη μου προκαλούσε πανικό. Στο δρόμο ακούγαμε μουσική και επικρατούσε σιωπή. Μίλησα όταν είδα από μακριά το μαιευτήριο και θυμάμαι πως σκέφτηκα “να ‘ταν άλλος τόσος ο δρόμος”.

Για να μην τα πολυλογώ, η διαδικασία κράτησε 6,5 ώρες ώσπου άκουσα το γιατρό μου να λέει “Σοφία κοίτα το παιδί σου”. Ακόμα κλαίω όταν το θυμάμαι! Η Αριάδνη μας γεννήθηκε στις 13:15 με φυσιολογικό τοκετό παρουσία του μπαμπά της. Μεγάλη ευλογία να το ζήσουμε μαζί! Αγαπηθήκαμε από την αρχή! Όση ώρα την κράτησα, της μίλησα με τα πιο γλυκά λογάκια που μπορεί να έβγαλε η ψυχή μου. Της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα την παντοτινή μου αγάπη! Ο μπαμπάς της… Δεν σας περιγράφω! Τρέλα!

Η οικογένεια και οι φίλοι υποδέχτηκαν το παιδάκι μας στην αίθουσα αναγγελιών με τόση χαρά!

Φυσικά το δικό μας μωράκι είναι το πιο όμορφο και το πιο ήσυχο! Όλοι οι γονείς τα ίδια δεν λένε;

Έχουν περάσει 20 μέρες από τότε που έχει έρθει στη ζωή μας! Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας! Άλλη γλύκα! Μπορεί να είμαστε άυπνοι και κουρασμένοι αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα!

Αν ξέραμε τα συναισθήματα που θα μας προκαλούσε αυτή η μπουκίτσα, θα την είχαμε κάνει νωρίτερα! Η μόνιμη ατάκα μας!

Για την αρνίτσα μου μπορώ να γράφω ώρες! Έγινα σαν τις μαμάδες που κάνουν το ίδιο! Τώρα τις καταλαβαίνω! Μα τι να κάνω, είναι η μία και μοναδική!

Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μας χωρίς αυτή την υπέροχη, γλυκιά φατσούλα! Μοιάζει και στους δυό μας και μέσα από αυτήν βλέπουμε τι δημιούργησε η αγάπη μας! Ευλογία!

Θα ήθελα να κλείσω το κείμενο μου γράφοντας τα εξής :

Μην ακούτε κανέναν! Η κάθε γέννα είναι μια μοναδική εμπειρία που η καθεμιά μας την βιώνει διαφορετικά! Ζήστε τη δική σας χωρίς φόβο για να την απολάυσετε!

Αυτές τις μοναδικές στιγμές, κρατήστε μακρία σας ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να σας τις μαυρίσουν. Ζήστε τις με ανθρώπους που σας αγαπούν και χαίρονται για εσάς! Όποιος καεί απ’ τον χυλό, φυσά και το γιαούρτι! Έτσι, μάθαμε κι εμείς!

Πιάστε το χέρι του ανθρώπου σας και ζήστε τη μαγεία! Μεγαλώνουν γρήγορα!

Τέλος, πείτε ευχαριστώ για όσα έχουν έρθει στη ζωή σας! Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και ίσως έιναι και για καλό! Με τις επιλογές που έκανα μέχρι τώρα, έχω έναν υπέροχο σύζυγο και την Αριάδνη μου!

Είμαι γεμάτη, ευτυχισμένη, ολοκληρωμένη!

*Γιάννη μου, αγάπη της ζωής μου, μπαμπά της κόρης μας, σ’ ευχαριστώ για το δημιούργημά μας!

Σ’ αγαπώ βαθιά, αληθινά! Μαζί τα πάντα – Για πάντα!

** Ένα δημόσιο ευχαριστώ στον γιατρό μου Στέλιο Κιτμιρίδη και τη μαία μου Αναστασία Ντούρου!

Είχα μια καλή εγκυμοσύνη και μια όμορφη εμπειρία τοκετού!

Το μωρό μου ξύπνησε! Τα λέμε σύντομα μανούλες!

Σόφι Γαβρίδη – Κονιτοπούλου

Σκέψεις