Δημιουργικά παιχνίδια στην παραλία με τα παιδιά σας

Δημιουργικά παιχνίδια στην παραλία με τα παιδιά σας

ΒΟΤΣΑΛΟΜΑΓΕΙΑ 
Καλοκαιράκι! Επιτέλους διακοπές!!! Ευκαιρία να χαλαρώσουμε αλλά κυρίως να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας. Οι παραλίες με άμμο είναι υπέροχες. Μπορούμε να φτιάξουμε κάστρα, σχέδια και ό,τι φανταστούμε μικροί – μεγάλοι. Οι παραλίες με βότσαλα όμως κρύβουν θησαυρούς. Μοιραζόμαστε λοιπόν μαζί σας μερικά από τα παιχνίδια μας.


ΒΟΤΣΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 
Τα παιδιά ανέλαβαν να μαζέψουν βότσαλα στο κουβαδάκι τους. Στη συνέχεια διάλεγαν από ένα στην τύχη και έπρεπε να περιγράψουν τι βλέπουν. Σύντομα ήρθε στην παρέα μας ο Κύκλωπας, ο Ηρακλής με τους Άθλους του, μια μούμια, ένας φτερωτός δράκος, ένας πειρατής και όλο το ζωικό βασίλειο. Στη συνέχεια βάλαμε τα βότσαλα στη σειρά και φτιάξαμε μια ιστορία. Ήταν απίστευτο το ενδιαφέρον που έδειξαν τα μικρά μου.


ΒΟΤΣΑΛΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ 
Την επόμενη μέρα γίναμε μικροί επιθεωρητές!!! Ψάχναμε για βότσαλα με γράμματα ή αριθμούς! Αφού μαζέψαμε αρκετά προσπαθήσαμε να λύσουμε το μυστήριο και το γρίφο γιατί κάτι είχαν να μας πουν! Εσείς είστε έτοιμοι για δράση;
Η σίγουρη λοιπόν συνταγή για να περάσετε καλά με τα παιδιά σας στις φιλόξενες Ελληνικές ακτές είναι λίγα βότσαλα, πολύ κέφι, φαντασία και άπειρα παιδικά γέλια. Στα κουβαδάκια σας λοιπόν και ….. καλή διασκέδαση!

Καλές διακοπές σας ευχόμαστε να ξεκουραστείτε, να απολαύσετε την κάθε στιγμή με τα παιδάκια σας γιατί μόνο 18 καλοκαίρια θα περάσετε μαζί τους και αυτά θα περάσουν τόσο γρήγορα που δεν φαντάζεστε!!!

Της Ειρήνης Μόφορη
Εκπαιδευτικός – Καθηγήτρια ξένων γλωσσών

Ανάπτυξη παιδιού