Oι νέες μας βιβλιοπροτάσεις καλύπτουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας

Oι νέες μας βιβλιοπροτάσεις καλύπτουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας

Σήμερα θα σας παρουσιάσω πέντε βιβλία που μας ξετρέλαναν οικογενειακώς όταν τα παραλάβαμε για έναν και μοναδικό λόγο, γιατί κάλυψαν τις ανάγκες της μαμάς, του Κωνσταντίνου και του Δημήτρη μου!
Όλες οι μαμάδες ξέρετε πως οι μήνες όταν έχουν κλείσει τα σχολεία είναι πιο “δύσκολοι” γιατί υπάρχει μόνο ελεύθερος χρόνος και τα παιδιά από κάποια στιγμή και μετά βαριούνται. Αν και γω είμαι πολύ υπέρ το να βαριούνται τα παιδιά, γιατί ακόμα και μέσα από τη βαρεμάρα τους βρίσκουν τρόπους να περνούν όμορφα το χρόνο τους. Γι’ αυτό λατρεύω και συνάμα νοσταλγώ τα ξένοιαστα, ανέμελα παιδικά χρόνια.
Και επειδή αυτοί οι μήνες μέχρι να ανοίξουν πάλι τα σχολεία έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο σας προτείνω παιδικά βιβλία που θα ενθουσιάσουν και τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά και ένα αγωνιώδης μυθιστόρημα που θα χαλαρώσει τη μαμά.

Ξεκινάμε λοιπόν με τους άτλαντες για παιδιά που απευθύνονται σε ηλικίες 5-9 ετών. Όλα τα βιβλία αυτής της σειράς θα τα βρείτε εδώ.

Από το ψηλότερο βουνό ως τον βαθύτερο ωκεανό…
Από τους παγωμένους πόλους ως τις καυτές ερήμους…
Από τον βορρά ως τον νότο και από την ανατολή ως τη δύση…
Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με αυτόν τον συναρπαστικό Άτλαντα! Κάθε μικρός εξερευνητής θα ανακαλύψει στις σελίδες του όλα όσα θέλει να γνωρίζει για τον κόσμο μας!
Ανακάλυψε σε κάθε σελίδα τον κόσμο!

Από τις πολικές αρκούδες του βορρά ως τους πιγκουίνους του νότου… Από τους γορίλλες της ζούγκλας ως τις καμήλες της ερήμου… Από τις φάλαινες των ωκεανών ως τα πουλιά των ουρανών…
Ταξιδέψτε στο βασίλειο των ζώων με αυτόν τον συναρπαστικό Άτλαντα!
Κάθε μικρός εξερευνητής θα ανακαλύψει στις σελίδες του όλα όσα θέλει να γνωρίζει για τα ζώα.
Ανακάλυψε σε κάθε σελίδα τα ζώα, μεγάλα και μικρά!

Συνεχίζουμε με όμορφα χρωματιστά και μουσικά βιβλιαράκια για τα μικρούλια μας παιδάκια ηλικίας 1 έως 4 ετών. Όλα τα βιβλία αυτής της σειράς θα τα βρείτε εδώ.

Αυτό το μουσικό βιβλίο με τον εκπληκτικό ήχο αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή για το παιδί σας στην κλασική μουσική. Το μικρούλι σας πατώντας τα ειδικά κουμπάκια ταξιδεύει με τις μελωδίες του Μότσαρτ ενώ παράλληλα χαζεύει τις πολύχρωμες ευφάνταστες, χρωματιστές εικόνες.Αυτό το μουσικό βιβλίο με τον εκπληκτικό ήχο αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή για το παιδί σας στην κλασική μουσική. Το μικρούλι σας πατώντας τα ειδικά κουμπάκια ταξιδεύει με στις 4 εποχές του Βιβάλντι ενώ παράλληλα χαζεύει τις πολύχρωμες ευφάνταστες, χρωματιστές εικόνες.
Όσο και να μην το φαντάζεστε αυτά τα μικρά βιβλιαράκια θα απασχολήσουν τα παιδάκια σας πολλές ώρες γαληνεύοντάς τα.

Και last but not least για την μαμά ένα αστυνομικό θρίλερ που θα σας κόψει την ανάσα της βραβευμένης Αγγλίδας συγγραφέως Kate Saunders, “Έγκλημα στην οικογένεια του ΣΕΡ ΤΖΕΙΜΣ”.

Τρεις γυναίκες δολοφονούνται στο βικτωριανό Λονδίνο.
Ποιο είναι το νήμα που ενώνει τις ζωές τους;
Κρυμμένη πίσω από την άσπιλη μάσκα μιας καθωσπρέπει χήρας αρχιδιακόνου, η Λετίσια Ροντ εξιχνιάζει άλυτα μυστήρια με οξυδέρκεια και απόλυτη διακριτικότητα…
Εκείνο το μουντό απόγευμα, η κυρία Ροντ ξεκινά για το Λίνκολν­σαϊρ, όπου θα αναλάβει χρέη γκουβερνάντας στην οικογένεια του σερ Τζέιμς Κόλντερστον. Ο άνεμος σφυροκοπά τα τζάμια της άμαξας με τα υγρά κιτρινισμένα φύλλα, ενώ στο μυαλό της έχουν αποτυπωθεί τα λόγια της αγαπημένης της οικονόμου «Γιατί δεν την παντρεύεται αμέσως να τελειώνει η ιστορία;»
Την ίδια ώρα, ο νεαρός Τσαρλς Κόλντερστον είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε έναν ανάρμοστο γάμο με την πανέμορφη Έλεν.
Η ταπεινή καταγωγή αυτής της εντυπωσιακής γυναίκας, η σχέση της με έναν καρδιοκατακτητή και ένα ανώνυμο γράμμα που την αποκαλεί πόρνη πυροδοτούν τις εξελίξεις.
Ο ευυπόληπτος σερ προσπαθεί να εμποδίσει πάση θυσία αυτή τη σχέση του γιου του, για να μην καταστραφεί η αίγλη του στη δημόσια ζωή του Λονδίνου, και αναθέτει στον γνωστό ποινικολόγο Φρέντερικ Τάισον να ερευνήσει την υπόθεση.
Καθώς ξετυλίγεται το νήμα του παρελθόντος, η Λετίσια Ροντ διαπιστώνει ότι στα δωμάτια του αριστοκρατικού πύργου των Κόλντερστον κρύβονται πολλά άφατα μυστικά, που θα σφραγίσουν τη μοίρα αυτών των ανθρώπων.

Τα Μυστικά του Γουιστάιντ ζωντανεύουν σε μια ντινκενσιανή ατμόσφαιρα μυστηρίου και φωτίζουν τις επιπτώσεις της βικτοριανής ηθικής στο γυναικείο φύλο.
Η ακαταμάχητη ντετέκτιβ Λετίσια Ροντ υπογράφει τη λύση του μυστηρίου…

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μπορείτε να τα βρείτε σ΄όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Βιβλία