Νέες βιβλιοπροτάσεις απ’τον Κωνσταντίνο μου

Νέες βιβλιοπροτάσεις απ’τον Κωνσταντίνο μου

Νέες ποιοτικές βιβλιοπροτάσεις από τις Εκδόσεις Κέδρος, για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας το σαββατοκύριακο και για να τις έχετε και για το καλοκαίρι. Τι καλύτερο από ένα παιδί που το καλοκαίρι εκτός από ατελείωτο παιχνίδι θα περνάει δημιουργικά τις ώρες του με ένα βιβλίο;
Επειδή για εμάς ήταν μια πολύ απαιτητική και κουραστική χρονιά η Πρώτη Δημοτικού, γιατί από κει που ήταν νηπιάκι ο Κωνσταντίνος μου και το μόνο που έκανε ήταν να παίζει, ξαφνικά μπήκε σε μια καθημερινή ρουτίνα διαβάσματος. Και όσο καλός μαθητής και να είναι το καθημερινό είναι πολύ κουραστικό.

Γι’ αυτό φέτος το καλοκαίρι έχω αποφασίσει να τον ξεκουράσω και να μην ασχοληθούμε καθόλου με διαβάσματα.

Το μόνο που θα κάνει όπως κάνει και τον υπόλοιπο χρόνο άλλωστε είναι να διαβάζει λογοτεχνικά που και επαφή θα έχει με τα γράμματα, χωρίς όμως να είναι η καθημερινή αγγαρεία του διαβάσματος και θα του αναπτύσσει την φαντασία διασκεδαστικά.

Απευθύνονται σε παιδιά 6+ χρονών και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.kedros.gr.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1453

29 Μαΐου 1453. Η ημερομηνία μιλάει από μόνη της. Ποιος δεν την ξέρει; Ποιος δεν ξέρει πως τότε η Νέα Ρώμη, η Βασιλεύουσα των πόλεων, η πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, σκιά του εαυτού της στα 1453, άλλαξε χέρια; Πώς έζησαν οι κάτοικοι της πόλης εκείνους τους τρομερούς μήνες των μαχών και του αποκλεισμού;

Αιώνες πέρασαν, κι εμείς δεν ήμασταν βέβαια εκεί για να ξέρουμε. Ήταν όμως άνθρωποι που τα έζησαν ή τα άκουσαν, που τα κατέγραψαν για να μην ξεχαστούν.

Η συγγραφέας, αντλώντας από τα παλιά χρονικά της Άλωσης και παρακολουθώντας τη δράση των επώνυμων και ανώνυμων ηρώων, αναπλάθει τις τελευταίες δραματικές ημέρες της Κωνσταντινούπολης.


ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ

Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;

Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.

Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.

Πόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορείς να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα; Και πόση δύναμη χρειάζεται για να αντιδράσεις; Αν όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να συνεχίσεις;


ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

Κι αν με ένα χειριστήριο
μπορούσες να κατευθύνεις εσύ τους ανθρώπους;

Η ΕΛΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΥΡΩ ΤΗΣ.
Ο ΦΡΕΝΤ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΒΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ.
«Τι κάνεις εκεί;» είπε η Έλι.
Το παράθυρο ήταν περίπου ένα μέτρο πάνω από το πάτωμα.
«Εσύ έπαιζες με το Χειριστήριο», είπε ο Φρεντ.
«Κι εγώ ξαφνικά πήδηξα εδώ πάνω».
Η Έλι τον κοίταξε καλά καλά. Μετά πρόσεξε κάτι:
το μπλε φως του Χειριστηρίου στα χέρια της
και το μπλε φως στο βραχιόλι
γύρω από τον καρπό του αδελφού της πάλλονταν.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…

Ο ΦΡΕΝΤ ΚΑΙ Η ΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΑ.

Τα δυο παιδιά δεν είναι ίδια (αφού είναι αγόρι και κορίτσι), όμως τους αρέσουν τα ίδια πράγματα. Και ειδικά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στα οποία είναι και οι δύο πολύ καλοί. Δεν είναι τόσο καλοί, ωστόσο, σε πολλά άλλα – όπως, για παράδειγμα, στο να αντιμετωπίζουν τους νταήδες του σχολείου.

Μετά γνωρίζουν τον Άνθρωπο-Μυστήριο, που τους στέλνει ένα χειριστήριο για ηλεκτρονικά παιχνίδια το οποίο δε μοιάζει με κανένα από τα χειριστήρια που έχουν δει μέχρι τότε. Και το οποίο δε λειτουργεί με κανένα από τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια.

Όταν τα δίδυμα ανακαλύπτουν τι κάνει το Χειριστήριο, τους φαίνεται πως είναι η λύση σε όλα τους τα προβλήματα. Και το κλειδί για να πραγματοποιήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα.

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή… Πριν αρχίσουν τα μπερδέματα.

Από το συγγραφέα του best seller Πρακτορείο γονιών


ΑΤΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ – ΑΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

H κόντρα σιγοβράζει εδώ και χρόνια! Από τότε που ήμασταν παιδάκια. Πειράγματα, κοροϊδίες, προσβολές… Ήρθε, επιτέλους, η ώρα να λύσουμε τις διαφορές μας. Σε λίγο θα ξεκινήσει η μητέρα όλων των μαχών. Ο αγώνας που θα κρίνει το μέλλον της τάξης μας, του κόσμου μας, του πολιτισμού μας. Εμείς εναντίον εκείνων! Τα ψέματα τελείωσαν.

Στο έκτο βιβλίο της σειράς ΑΤΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ο Πάνος, η Άννα και τα άλλα παιδιά της παρέας θα βρεθούν στη δίνη μιας αιώνιας διαμάχης. Για να δούμε… Θα μπορέσουν τα αγόρια και τα κορίτσια να συνυπάρξουν; Ή θα οδηγηθούν στη μεγάλη, την τελειωτική σύγκρουση; Και αν γίνει το δεύτερο, ποια πλευρά θα νικήσει ώστε να επιβάλει τα γούστα και τις απόψεις της;

Ένα βιβλίο γεμάτο πάθη και συγκινήσεις!

Η σειρά ATAΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ έχει για ήρωες τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός συνηθισμένου ελληνικού σχολείου. Οι αστείοι χαρακτήρες και οι κεφάτες περιπέτειές τους θα φέρουν στο μυαλό όλων μας γνώριμες καταστάσεις. Και το κυριότερο: Θα μας θυμίζουν ότι το καθημερινό ταξίδι της γνώσης μπορεί να γίνει πολύ, μα πολύ διασκεδαστικό!


ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Το μικρό χωριό Βρομαγούλιανα είναι ένα μάλλον περίεργο χωριό… Ούτε γραφικό είναι, ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Έχει μόνο μια πελώρια εκκλησία, όπου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Κάποιοι τα ονομάζουν «θαύματα».

Επίσης, έχει ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο συχνάζουν κυρίως πρόβατα, λίγοι φίλαθλοι και μαζί μια περίεργη ποδοσφαιρική ομάδα, οι Καρχαρίες.

Γιατί περίεργη; Πρώτα πρώτα, δεν είναι ομάδα. Προς απογοήτευση του χασάπη-προέδρου των Καρχαριών, κανένας παίκτης δεν συνεργάζεται με τον άλλο. Επιπλέον, ο ένας επιθετικός της ομάδας νομίζει ότι είναι… σκύλος και ο άλλος δεν ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά κρίκετ. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι βοσκοί και αγρότες, δεν ξέρουν ούτε κρίκετ! Και δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τη νέα τους προπονήτρια, τη Ρεβέκκα Πιρουέτα, επειδή είναι γυναίκα και μπαλαρίνα. Επίσης, δεν συμπαθούν ούτε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον χορευτή Μίμη Ανδροπρεπή, γιατί τον θεωρούν πολύ περίεργο και διαφορετικό, ενώ παρόμοια συναισθήματα για την Πιρουέτα και τον Μίμη έχουν όλοι στα Βρομαγούλιανα.

Μπορεί μια μπαλαρίνα και ένας χορευτής να αλλάξουν μυαλά σε μια ομάδα και ένα ολόκληρο χωριό;

Ένα βιβλίο με χιουμοριστικό ύφος, που όμως μιλά με μεγάλη σοβαρότητα για τον ρατσισμό και για τον εκφοβισμό κάθε είδους, για την ευπιστία κάποιων και την εκμετάλλευσή της από κάποιους άλλους, για τα οφέλη του ομαδικού πνεύματος και την αξία της ισότητας.

Καλή ανάγνωση και Καλή διασκέδαση, περιμένω τις εντυπώσεις σας!!

Βιβλία