H μικρή Μάγια το 18μηνων κοριτσάκι δίνει μάχη για να νικήσει τον καρκίνο

H μικρή Μάγια το 18μηνων κοριτσάκι δίνει μάχη για να νικήσει τον καρκίνο

Η ιστορία της συγκλονίζει….

Η ιστορία της 18μηνης Μάγιας από την Κύπρο, με το χαριτωμένο πρόσωπο και τα παιγνιδιάρικα μάτια, είναι άκρως σκληρή και θλιβερή. Σε ηλικία μόλις 15 μηνών, το κορίτσι κλήθηκε να παλέψει για τη ζωή του. Σήμερα, δίνει τη μάχη της και προσπαθεί μαζί με τους γονείς της και την οικογένειά της να νικήσει τον όγκο στον εγκέφαλο.
Όπως περιέγραψε στον «Φ» η θεία του παιδιού, Ρούλα Γεωργιάδου, η Μάγια μεγάλωνε όπως η πλειονότητα των παιδιών. Είχε άπλετη ενέργεια και της άρεσε να χοροπηδά. Περπάτησε από πολύ νωρίς και για την ηλικία της έδειχνε αρκετά αυτόνομη. «Άλλαξε μέσα σε μια μέρα», περιγράφει εμφανώς συγκινημένη. Η κάθε επόμενη μέρα είναι πλέον μια νίκη για τη μικρή Μάγια και τους δικούς της ανθρώπους που ζουν μέσα στην αγωνία.

Προσπαθώντας να βοηθήσει το παιδί της, η οικογένεια κατάφερε να πάρει άδεια εράνου από την Πολιτεία, ώστε να συγκεντρώσει τα ποσά που χρειάζονται για τη θεραπεία που θα την κρατήσει ζωντανή.

Το κορίτσι μεγάλωνε φυσιολογικά μέχρι και τα περασμένα Χριστούγεννα. «Τρεις εβδομάδες πριν την περίοδο των γιορτών, το παιδί άλλαξε συμπεριφορά. Ήταν άτονη και φαίνονταν αδιάθετη», εξήγησε. Οι γονείς της απευθύνθηκαν σε κάποιον παιδίατρο, ο οποίος έκανε διάγνωση για μόλυνση στο αυτί της. Ξεκίνησαν την αγωγή, αλλά δεν φαινόταν να είχε αποτελέσματα. Τότε επισκέφθηκαν δεύτερο παιδίατρο, ο οποίος συμπέρανε πως δεν έπιασε η πρώτη θεραπεία και άλλαξε τα φάρμακα της Μάγιας, διατηρώντας την ίδια διάγνωση για λοίμωξη στο αυτί. «Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ούτε με τη δεύτερη θεραπεία. Η Μάγια παρέμενε αδύναμη. Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Η οικογένειά της άρχισε να ανησυχεί για παράλυση», περιέγραψε.

«Καθώς οι γονείς της έχουν ζήσει κάποια χρόνια στην Αμερική, πήραν την απόφαση να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι εκεί, ώστε να κάνουν στο παιδί και κάποιες γενικές εξετάσεις», ανέφερε η κ. Γεωργιάδου και χάνοντας την ψυχραιμία της πρόσθεσε: «Φανήκαμε τυχεροί. Αν το παιδί αργούσε ακόμη μια μέρα, θα πέθαινε. Το μωρό μπήκε για εξέταση σε άθλια κατάσταση και όπως τους είπε ο γιατρός που την εξέτασε, ο εγκέφαλός της είχε πλημμυρίσει από καρκίνο και υγρά». Η διάγνωση του όγκου στον εγκέφαλο έγινε στις 27 Δεκεμβρίου.

[gdlr_quote align=”center” ]«Στις 4 Ιανουαρίου, η Μάγια μπήκε για την πρώτη της επέμβαση, την οποία όμως σταμάτησαν για λόγους ακατάσχετης αιμορραγίας. Παραλίγο να τη χάσουν. Την επόμενη ημέρα, μπήκε ξανά στο χειρουργείο, όπου κατάφεραν επιτυχώς να αφαιρέσουν περίπου το 95% των όγκων. Πλέον έχει απομείνει το 5-7%, που ωστόσο έχει προσκολληθεί στα εσωτερικά τοιχώματα του εγκέφαλου και δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Αν και οι γιατροί περιγράφουν πως είναι σαν να υπάρχει μια ωρολογιακή βόμβα στο κεφάλι του παιδιού, μας δίνουν την ελπίδα ότι αν καταστείλουμε τον όγκο με φάρμακα και θεραπείες, θα μπορέσουν να τον αποσπάσουν σε περίπου δύο χρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο κάνουμε και τον έρανο».[/gdlr_quote] [gdlr_styled_box content_color=”#000000″ background_color=”#EFEFEF” corner_color=”#DB5992″ ]Πολύ μεγάλο το κόστος των θεραπειών[/gdlr_styled_box]

Η Μάγια νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου. Έκτοτε εισέρχεται για παρακολούθηση, εξετάσεις και θεραπεία. «Το παιδί είναι εντός και εκτός του νοσοκομείου και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει. Μετά την επέμβαση, μας πληροφόρησαν οι γιατροί ότι ο πρώτος χρόνος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η Μάγια θα έπρεπε να κάνει εξετάσεις σε τριμηνιαία βάση. Τελικά, παρουσίασε διαφορετικά συμπτώματα και χρειάστηκε να κάνει μαγνητική τομογραφία πολύ νωρίτερα. Ήδη έκανε τρεις. Υπάρχουν μέρες που μας λένε θετικές εκτιμήσεις. Κάποιες άλλες φοβόμαστε», σημείωσε η κ. Γεωργιάδου.
Σχετικά με το υψηλό κόστος των θεραπειών, η θεία του παιδιού ανέφερε ότι «ο κύκλος των θεραπειών που χρειάζεται το παιδί κοστίζουν €18.000 ανά επίσκεψη.
Κάποιος μπορεί να κάνει μέχρι εννέα επισκέψεις. Η Μάγια μέχρι τώρα έχει υποβληθεί στην πρώτη της θεραπεία και έως την τέταρτη θα γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αποτελέσματα. Είμαι προσηλωμένη στον στόχο μου, να βρούμε τα χρήματα για να τη σώσουμε».

Πηγή

Ειδήσεις