Ο πατέρας της στραγγάλισε τη Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια

Ο πατέρας της στραγγάλισε τη Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια

Ήταν η κακιά στιγμή, είπε για την πράξη του ο 61χρονος πρώην αστυνομικός, που επί ώρες επέμενε πως το παιδί του το άρπαξαν διαρρήκτες

Σε ένα θρίλερ με ατέλειωτες δόσεις αγωνίας και με φινάλε το χειρότερο σενάριο, το οποίο όμως εξέταζαν ως πιο πιθανό από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές, εξελίχθηκε η υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της εξάχρονης Στέλλας από την Αγία Βάρβαρα. Μετά από δεκαέξι ώρες ερευνών το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό σε ένα κάδο απορριμμάτων, καθώς φέρεται να στραγγαλίστηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι της κόρης του.

Μια απίστευτη ιστορία που δεν την χωράει ανθρώπινος νους και πολλές πτυχές της θυμίζουν την ανατριχιαστική δολοφονία της τετράχρονης Άννυ πριν από δύο χρόνια, διαδραματίστηκε τις τελευταίες ώρες κόβοντας, την ανάσα στο πανελλήνιο αλλά και σε πολλά από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η μικρή Στέλλα, θύμα του ίδιου της του πατέρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 61χρονος Γιάννης Εικοσπεντάκης εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας και ανέφερε ότι στο σπίτι του διαπραχθεί διάρρηξη και εξαφανίστηκε η μόλις έξι χρόνων κόρη του, Στέλλα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρου όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας, ενώ ενημερώθηκε και η μητέρα του κοριτσιού η οποία προχθές είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και χθες το μεσημέρι, όπως η ίδια ανέφερε στο protothema.gr πήρε εξιτήριο. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση υπέβαλλαν σε εξοντωτική ανάκριση τον πρώην αστυνομικό, καθώς όπως διαπίστωσαν οι ισχυρισμοί του για διάρρηξη όχι μόνο δεν ευσταθούσαν, αλλά όσο περνούσε η ώρα έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Έτσι η υπόθεση από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Βαρβάρας πέρασε στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

 

«Έσπασε» μετα απο δώδεκα ώρες ανακρίσεων.

Ο Γιάννης Εικοσπεντάκης μεταφέρθηκε στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και αμέσως έμπειροι αξιωματικοί ανέλαβαν να φέρουν στην επιφάνεια τις πραγματικές πτυχές της υπόθεσης. Για άλλη μια φορά ο 61χρονος πατέρας των δίδυμων παιδιών ισχυρίστηκε ότι η κόρη του εξαφανίστηκε μετά από τη διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ ο ίδιος κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. «Βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια γύρω στις δώδεκα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και πρέπει να ξέχασα τα κλειδιά στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του διαμερίσματος. Έτσι οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι, αφού λείπουν και κοσμήματα», επέμεινε για αρκετές φορές στους αστυνομικούς.

Όση ώρα ο πατέρας ανακρίνονται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δεκάδες αστυνομικοί αλλά και κλιμάκια του “Χαμόγελου του Παιδιού” χτένιζαν το σπίτι της οικογένειας αλλά και τους δρόμους της Αγίας Βαρβάρας. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνέδραμαν στο έργο των ερευνών, ενώ συγγενείς και φίλοι είχαν διασκορπιστεί σε πάρκα της περιοχής με την ελπίδα να βρουν εν ζωή το μικρο κοριτσάκι.
Η ώρα της φρικτής αλήθειας

Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά, έως ότου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο 61χρονος πρώην αστυνομικός «έσπασε» ενώπιον των αστυνομικών και ομολόγησε την ανατριχιαστική πράξη του. «Φταίει η κακιά στιγμή. Ηταν ένα ατύχημα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Ant1, είπε ακόμα πως το παιδί έκλαιγε, το πήρε αγκαλιά να το παρηγορήσει και το έσφιξε λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει… Στη συνέχεια τους υπέδειξε σε ποιο κάδο απορριμμάτων είχε πετάξει το άψυχο σώμα της κόρης του. Αμέσως άνδρες της Ασφάλειας που δεν απομακρύνθηκαν στιγμή από το σπίτι του 61χρονου αστυνομικού κινήθηκαν προς τη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το διαμέρισμα της οικογένειας Εικοσπεντάκη. Εκεί εντόπισαν το μακάβριο εύρημα: Το σώμα του ανηλίκου κοριτσιού είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και είχε πεταχτεί στο κάδο απορριμμάτων.

Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σφράγισαν τη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου απομακρύνοντας τους περαστικούς. Μετά από λίγη ώρα έφτασε αυτοκίνητο γραφείου τελετών αλλά και ιατροδικαστής και το άψυχο κορμάκι της Στέλλας μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία και να εξακριβωθούν τα ακριβή αιτία του θανάτου της.

Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να κρύψει τη σορό της, πετώντας την στον κάδο απορριμμάτων.

Μόλις στη γειτονιά γνωστοποιήθηκε η είδηση της εύρεσης του πτώματος του εξάχρονου κοριτσιού, πολλοί ήταν οι φίλοι και οι γείτονες της όπου πήγαν στο σημείο προκειμένου να ανάψουν ένα κεράκι ή να αφήσουν λίγα λουλούδια.

Πηγή

Ειδήσεις