Ο Κωνσταντίνος μου σας προτείνει Πασχαλινές βιβλιοπροτάσεις

Ο Κωνσταντίνος μου σας προτείνει Πασχαλινές βιβλιοπροτάσεις

Δεν πιστεύω να σκέφτεστε πιο δημιουργικό τρόπο να απασχολήσετε τα παιδάκια σας τις μέρες των Πασχαλινών διακοπών που είναι κλειστά τα σχολεία;;;

Ο Κωνσταντίνος μου διάλεξε τα αγαπημένα του Πασχαλινά παραμυθία από τις αγαπημένες Εκδόσεις Ψυχογιός  και τα προτείνει και στα δικά σας παιδάκια για να περάσετε όμορφες ώρες μαζί τους.

Όποιος μας παρακολουθεί γνωρίζει τη λατρεία μας για τα βιβλία. Σας τα προτείνω ακόμα και για να τα κάνετε δώρο το Πάσχα στα συγγενικά σας πρόσωπα.

Δείτε παρακάτω περιγραφή των παραμυθιών τα οποία απευθύνονται σε παιδάκια από 3 έως 8 ετών.

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

Ο Κωστής και η Νεφέλη τρελαίνονται για το Πάσχα στο νησί που με τα κατάλευκα σπίτια, τα πολύχρωμα παράθυρα και τα φιδογυριστά δρομάκια του μοιάζει με ζωγραφιά. Το Σάββατο του Λαζάρου ζυμώνουν τα Λαζαράκια, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουν τα κόκκινα αυγά, και οι μοσχοβολιστές μυρωδιές από τα τσουρέκια και τα κουλούρια της γιαγιάς Ελπινίκης ταξιδεύουν στα ασβεστωμένα δρομάκια του νησιού. Τη Μεγάλη Παρασκευή στολίζουν τον επιτάφιο με πολύχρωμα λουλούδια και το Σάββατο το βράδυ ντυμένοι γιορτινά και κρατώντας τις λαμπάδες τους γιορτάζουν την Ανάσταση, ψηλά στον λόφο, στο εκκλησάκι της Παναγίας με τον γαλάζιο θόλο.

Άντε, λοιπόν! Τι κάθεστε; Ελάτε να διαβάσουμε τις περιπέτειές τους, να ζωγραφίσουμε, να λύσουμε τις σπαζοκεφαλιές και να γιορτάσουμε μαζί τους την Ανάσταση του Χριστού.

 

ΠΑΣΧΑΛΟΣΟΥΠΙΤΣΑ

Ο Θεόβραστος Κάκτος, ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας «Το αχνιστό στρείδι» είναι έξαλλο και συνεχώς γκρινιάζει. Ο λόγος, ο εορτασμός του Πάσχα, μιας και οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να τρώνε ψάρι εκείνη τη μέρα αλλά κρέας. Για το λόγο αυτό, βάζει μπροστά ένα σατανικό σχέδιο. Διατάζει τον βοηθό του τον Αστέρη Πράσο, να κλέψει με τη βάρκα του, όλα τα πρόβατα που βρίσκονται στην Κίμωλο και να τα φέρει στην Ψαροταβέρνα. Έτσι, η μόνη επιλογή των κατοίκων του νησιού για σουβλιστό Αρνί, θα είναι η ψαρόταβερνα του. Τι συμβαίνει όμως όταν η βάρκα του Αστέρη αναποδογυρίσει, παρασύροντας στη θάλασσα όλα τα κλεμμένα πρόβατα? Πως ο Βρασίδας ο αχινός και η ψαροπαρέα θα δώσουν ένα γερό μάθημα στον Θεόβραστό Κάκτο. Η γνωστή Ψαροπαρέα μαζί με τον νεό χαρακτήρα της Βυθούπολης, τον Γαύρο Καζαμπλάνκα, ζει μια περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και πολύ γέλιο, σε ένα παραμύθι που μιλάει για την ουσία της Ανάστασης.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ

Η Γαβριέλα θέλει οπωσδήποτε ένα δυνατό κόκκινο αυγό για να σπάσει όλα τα άλλα καθώς θα τα τσουγκρίζει το Πάσχα. Η κόκκινη κοτούλα τής χρωστάει μια χάρη και, για να την ξεπληρώσει, της υπόσχεται ένα αυγό με γερό τσόφλι. Το κοριτσάκι αναλαμβάνει τη φροντίδα της και έτσι μαθαίνει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα.Το αυγό όμως αργεί και η Γαβριέλα ανησυχεί!
Μια διασκεδαστική ιστορία για αυγά, κοτούλες και χαριτωμένα κοριτσάκια!

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ

Ένα ζουζουνάκι κόκκινο με μαύρες βούλες μένει ολομόναχο έπειτα από μια καταιγίδα. Ο άνεμος το ρίχνει πάνω σε μια Πασχαλιά, που το φροντίζει με αγάπη και του λέει ότι το θέλει για παιδί της. Το ζουζουνάκι δέχεται, γιατί περνάει καλά μαζί της κι αρχίζει να την αγαπάει κι αυτό. Μα το σαλιγκάρι, το σκουλήκι και η κερασιά τού λένε πως η Πασχαλιά δεν κάνει για μαμά του, επειδή δε μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Θα τους πιστέψει το μικρό ζουζούνι; Ή θα μείνει με την Πασχαλιά, που το λατρεύει και θέλει να το βαφτίσει Πασχαλίτσα, για να μοιάζουν τα ονόματά τους;
 
Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ΕΔΩ.
Βιβλία Οι προτάσεις μας