Θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού “Η κουτσή κιθάρα”

Θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού “Η κουτσή κιθάρα”

«Η Κουτσή Κιθάρα» το παραμύθι της Μαρίνας Φραγκεσκίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 5 το απόγευμα στο Polis Art café, στη Στοά βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), οι εκδόσεις Πνοή και η Μαρίνα Φραγκεσκίδου θα κάνουν  μια ξεχωριστή παρουσίαση του παραμυθιού «Η Κουτσή Κιθάρα».

Την παρουσίαση θα αναλάβει η ίδια η κουτσή κιθάρα, η Ρουζ (Άννα Μονογιού), με τον φίλο της τον Μπλου (Μαρίνα Μπασέτα), ένα μπλε αρμόνιο. Θα τραγουδήσουν ζωντανά η μαμά κιθάρα (Λυδία Σέρβου) και η δασκάλα, η κυρία Λίνα, η μαντολίνα (Ζωή Παπαδοπούλου). Μουσική θα παίζει επί σκηνής ο Μανώλης Ζαχείλας.

Ελάτε και εσείς λοιπόν παρέα με τα παιδιά σας να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και κυρίως, να μάθουμε πως είναι να αγαπάς, να διεκδικείς και να πετυχαίνεις τα όνειρα σου.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει σε μια κιθάρα αν χάσει μία της χορδή; Θα μπορέσει άραγε να παίξει μουσική, έστω και κουτσή; Κι αν ναι, πώς θα είναι οι μελωδίες που θα δημιουργεί; Αυτά και άλλα πολλά θα έρθει να σας τα απαντήσει η Ρουζ, μια ξεχωριστή κιθάρα. Στην περιπέτειά της έχει σύμμαχους καλούς: Τον φίλο της, τον Μπλου, τη δασκάλα, τη Λίνα τη Μαντολίνα, και φυσικά τη μαμά κιθάρα, που μας μαθαίνουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατον όταν το θέλουμε πολύ, απλώς μερικές φορές πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.

Το σίγουρο είναι πώς μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να έχουμε επιμονή, θέληση και λίγο φως στην καρδιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ασγάτα της Λεμεσού. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Πάτρα κι έπειτα απέκτησε τον τίτλο του ορκωτού ελεγκτή. Από το 2003 μέχρι το 2010 περιπλανήθηκε σε πολυεθνικές εταιρίες στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Το πρώτο της βιβλίο ήταν η «Ευτυχία από το παράθυρο», Εκδόσεις Αναζητήσεις 2011. Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας στα κρατικά βραβεία Κύπρου. Το 2014 ανέβηκε το πρώτο της θεατρικό στην Κύπρο, με τίτλο «Μεθυσμένο Μοσχαράκι», που έγραψε σε συνεργασία με τον Στέλιο Θεοχάρους. Στο μεταξύ, διατηρούσε διάφορες στήλες σε διαδικτυακά περιοδικά, ενώ συμμετείχε και ως διαλογιστής σε διάφορα κυπριακά σήριαλ. Επίσης γράφει στίχους, κάποιοι από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί.

Διασκέδαση