Προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 7 ετών από τις Εκδόσεις Κέδρος

Προτάσεις βιβλίων για παιδιά από 7 ετών από τις Εκδόσεις Κέδρος

Τα βιβλία των Εκδόσεων Κέδρος μας ενθουσίασαν οικογενειακώς, τουλάχιστον αυτά που μπορέσαμε να διαβάσουμε, γιατί απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας από 7 ετών. Διαβάζονται άνετα από τα παιδιά του Δημοτικού. Μου θύμισαν την παιδική μου ηλικία που δανειζόμουν βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη, γιατί τότε οι γονείς μας δεν μας τα παίρναν όπως τα παίρνουμε εμείς τώρα στα παιδιά μας, και ξενυχτούσα διαβάζοντας βιβλία μυστηρίου, κόμικ και περιπέτειας.

Ακόμα και η εικονογράφιση και τα εξώφυλλα με πήγαν πίσω στην εποχή του 1980.

Με τον Κωνσταντίνο μου που είναι 6μιση διαβάσαμε το “Θα γίνεις μεζεδάκι για τους δράκους” μιας και έχει λατρεία με τους δράκους στο οποίο τον ενθουσίασε η πλοκή και η εικονογράφιση.
Τον κέντρισε πολύ η πλοκή του βιβλίου “Η περίεργη υπόθεση των ολυμπιακών αγώνων” και οι διασκεδαστικοί διάλογοι.

Παρακάτω σας έχω αναλυτικά λεπτομέρειες για την υπόθεση του κάθε βιβλίου και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα για τα παιδιά σας ηλικίας από 7 ετών και για να τα κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας παιδικά προσωπάκια.

Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.kedros.gr.

 

Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΡΟΥΜΠΑ

Ποιo είναι το Μεγάλο Κόλπο του Τουρλού Αχταρμά;

Πόσο αχόρταγος μπορεί να γίνει ο Βοναπάρτης;

Ποιoς είναι ο χειρότερος εφιάλτης της Δόνα Μόνα;

Τι κάνει την Ντονατέλα Ντορεμί να βράζει από θυμό;

Ήταν λογικός ο Αριστοτέλης;

Θα σώσει τη φήμη του Κουκουτσιού ο καπετάν Νικολής Καντηλίτσας;
Ποιο είναι το Παράδοξο του Κουρέα;
Είναι ο Μά-κι Γκα-ντε-μά-κι στ’ αλήθεια άτυχος;
Πόσες ελιές Καλαμών μπορεί να φάει ο Ολιβιέ Καλαμόν;
Άξιζε ο Ερμής Γρηγοριάδης το κύπελλο της Φόρμουλα 1;
Τι σχέση έχει η Μαύρη Θρούμπα με τους μετεωρίτες;
Πόσοι Πυθαγόρες ζουν στο παλάτι της Καστανιέτα;
Πότε θα βγάλει ο Δον Χουάν Κάρλος Ντε Χαμονιμπέρικο τις ωτοασπίδες του;
Νταζ Ασημάκης Λαδόκολλας σπικ ίνγκλις;
Πώς έμαθε ο Φερνάν Κρουτόν την αυθεντική συνταγή για τα σουτζουκάκια
και το γιαουρτλού κεμπάπ;
Πού κρύβει ο Μοχάμπε Μαμακίτα τις ελιές;
Τι σκέφτηκε ο Τζορτζ Μπουλ;
Ποιoς μπορεί να προβλέψει το πεπρωμένο;
Μπορεί η λογική να εξηγήσει τα πάντα;
Ποιος «έφαγε» τη Μαύρη Θρούμπα;

Ο μονόφθαλμος μαθηματικός Οκτάβιο Παζλ καλείται να λύσει το γρίφο της εξαφάνισης της μίας και μοναδικής Μαύρης Θρούμπας.

Σύμμαχοί του, η λογική και το μαθηματικό του δαιμόνιο. Θα τα καταφέρει;
Ηλικία: από 10 ετών

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΟΝΙΩΝ. ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΟΚΙΜΗΣ ΓΟΝΙΩΝ!*

ΕΣΥ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ;

ΚΑΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ.

ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

*Δοκιμάζετε με δική σας ευθύνη.
Δεν παρέχεται καμία εγγύηση.
Αλλαγές δεκτές μόνο υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.
«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!» είπε ο Μπάρι για τρίτη φορά. Και, ξαφνικά, το δωμάτιό του άρχισε να τρέμει.

Ο Μπάρι σιχαίνεται το όνομά του. Μάλιστα αυτός είναι ο λόγος νούμερο 2 στη λίστα των πραγμάτων για τα οποία κατηγορεί τους γονείς του μετά το νούμερο 1, ότι είναι βαρετοί, και πριν από το νούμερο 3, ότι είναι συνέχεια κουρασμένοι.

Να όμως που υπάρχει ένας κόσμος, όχι και τόσο μακρινός, όπου τα παιδιά επιλέγουν τους γονείς τους. Ναι, ναι, απίστευτο κι όμως αληθινό, τα ίδια τα παιδιά πηγαίνουν στο Πρακτορείο Γονιών και διαλέγουν ποιους θα έχουν γονείς. Τέλειο, ε; Λες και το όνειρο του Μπάρι γίνεται πραγματικότητα.

Είναι όμως πράγματι τόσο εύκολο να βρεις τους τέλειους γονείς;
Ηλικία: Από 10 ετών

 

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Το μικρό φάντασμα ζούσε πάνω από τετρακόσια χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας. Ήταν ένα άκακο, σκανταλιάρικο μικρό φάντασμα. Κάθε νύχτα, τα μεσάνυχτα ακριβώς, ξυπνούσε και ξεκινούσε τη βόλτα του, έπαιζε και διασκέδαζε και έκανε παρέα με τον μπούφο Πούφο. Κι ύστερα, πολύ πριν ξημερώσει, επέστρεφε στο μπαούλο του και ξανακοιμόταν.

Να όμως που κάποια στιγμή του καρφώθηκε μια ιδέα: να δει πώς είναι ο κόσμος τη μέρα. Μια και δυο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Ούτε που είχε φανταστεί πόση αναστάτωση θα προκαλούσε στους κατοίκους της πόλης και σε πόσες περιπέτειες θα έμπλεκε!
Το μικρό φάντασμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα του.

Από το συγγραφέα της πολυαγαπημένης μας Μικρής Μάγισσας
Ηλικία: Από 7 ετών

 

ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ!

ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΤΖΕΡΟΝΙΜΟΡΝΤ;
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΔΡΑΚΟΥΣ!

Στο Ποντικοφιόρδ έχει σημάνει συναγερμός: η Ποντικοζίλντα, η γυναίκα του αρχηγού και η μόνη που μπορεί να μαγειρέψει τον πεντανόστιμο ποντικινγκοχυλό, πάσχει από ποντικινγκοσυνάχι. Μέχρι να γίνει καλά, τέρμα τα περίφημα δείπνα των Ποντίκινγκ. Ο Τζερόνιμορντ ξεκινά αμέσως για να φέρει το γιατρικό αλλά πολύ σύντομα βρίσκεται μουσούδα με μουσούδα με… τους τρομερούς Δράκοντες!

Στο μακρινό Βορρά, σε ένα μυστηριώδες αρχιπέλαγος, ζει ένας λαός τρωκτικών που δε φοβάται τίποτα, εκτός από τους δράκους… Οι Ποντίκινγκ!
Είναι όλοι ψηλοί, γεροδεμένοι και θαρραλέοι, όλοι εκτός από τον Τζερόνιμορντ. Αυτός είναι ο διανοούμενος του χωριού και το όνειρό του είναι να καταφέρει να κερδίσει ένα κράνος των Ποντίκινγκ και… την καρδιά της όμορφης Τουρφίνας!

Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα
και τη στάση ζωής του Τζερόνιμο Στίλτον, επισκεφθείτε το:
http://www.geronimostilton.com/
ή ακολουθήστε το σύνδεσμο:
http://www.geronimostilton.com/local/txt/gr/popup/filosofia.php
Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Ηλικία: Από 7 έως 12 ετών

 

ΠΕΝΤΕ ΦΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Υποδεχτείτε τη διάσημη ειδική ανταποκρίτρια και αδερφή του Τζερόνιμο Στίλτον, ΤΕΑ ΣΤΙΛΤΟΝ!!!

Καλώς ήρθατε στο φημισμένο Κολέγιο Τόπφορντ! Εδώ σπουδάζουν παιδιά από όλο τον κόσμο και περνούν μαζί την καθημερινότητά τους. Ανάμεσα σε μαθήματα, αθλητικούς αγώνες, μεγάλες φιλίες και μικρούς έρωτες, κάθε μέρα η ζωή στο Τόπφορντ είναι γεμάτη εκπλήξεις… Στους διαδρόμους του κολεγίου μπορεί κανείς να συναντήσει και πέντε κορίτσια, που τα δένει μια πολύ δυνατή φιλία: τις Τέα Σίστερς. Αυτές είναι οι περιπέτειες τους, που μιλούν για τα όνειρα και τα αισθήματά τους!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΑ ΣΙΣΤΕΡΣ!

ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΟΠΦΟΡΝΤ

ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΦΙΛΕΣ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΦΙΛΕΣ,

ΕΙΜΑΣΤΕ… ΑΔΕΡΦΕΣ!

Πέντε φίλες για ένα μιούζικαλΓια τη γιορτή στο τέλος της χρονιάς, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε ένα μιούζικαλ βασισμένο στο βιβλίο Ο Μάγος του Οζ. Θα είναι συναρπαστικό να ετοιμάσουμε τα σκηνικά, να γράψουμε τα τραγούδια και… να ανεβούμε στη σκηνή!
Δείτε εδώ τα βιβλία της Τέα και του Τζερόνιμο Στίλτον
Ηλικία: Από 9 ετών

 

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ

Αίγυπτος, Κοιλάδα των Βασιλέων. Μια ομάδα αρχαιολόγων ετοιμάζεται να φέρει στο φως τον τάφο ενός άγνωστου φαραώ. Θα μπορούσε να είναι μια επαναστατική ανακάλυψη… αν κάποιος δεν έκλεβε την πολύτιμη πινακίδα με τις οδηγίες για τον εντοπισμό του τάφου.
Μόνο οι νεαροί ντετέκτιβ Άγκαθα και Λάρι Μίστερι μπορούν να λύσουν το μυστήριο!

ΑΓΚΑΘΑ ΜΙΣΤΕΡΙ, ΕΠΙΔΟΞΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΖΑΜΗ ΞΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙ, ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΠΑΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΤΟ ΓΟΥΟΤΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
Ηλικία: Από 10 ετών

 

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αγαπητά μου τρωκτικά,
Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.
«Και αυτή τη φορά ο αγαπημένος φίλος Ηρακλής Ποντιρό με έμπλεξε σε μια μοναδική περιπέτεια στους Ολυμπιακούς αγώνες! Ενώ κάναμε τη μετάδοση των αγώνων, αντιληφθήκαμε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα κέρδιζε σε όλα τα αγωνίσματα. Παράξενο! Επίσης, όλοι οι αθλητές αυτής της ομάδας έμοιαζαν πάρα πολύ μεταξύ τους! Τι μπέρδεμα και τι μυστήριο…»
Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα
και τη στάση ζωής του Τζερόνιμο Στίλτον, επισκεφθείτε το:
http://www.geronimostilton.com/
ή ακολουθήστε το σύνδεσμο:
http://www.geronimostilton.com/local/txt/gr/popup/filosofia.php

Η σειρά Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον απευθύνεται σε παιδιά από 7 ως 12 ετών και είναι μοναδική! Είναι η σειρά που απολαμβάνουν τα παιδιά γιατί έχει χιούμορ, δράση, και πολλές ανατροπές. Είναι η σειρά που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδει διαχρονικές ηθικές αξίες. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον Τζερόνιμο, που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής με χιούμορ και αισιοδοξία. Η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών

Βιβλία Οι προτάσεις μας