Για σήμερα, σας έχω λατρεμένα, υπέροχα, ανεπανάληπτα κολοκυθοπιτάκια με κολοκύθα.

Υλικά:

2 φλυτζάνια κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
1 παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
3/4 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κανέλα μία πρέζα αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι μέλι
300 γραμμάρια περίπου φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

Παίρνουμε την κολοκύθα μας και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφού την καθαρίσουμε.Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να μην τα σκεπάζει εντελώς και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά).

Σουρώνουμε και αφήνουμε 1-2 ώρες τουλάχιστον να φύγουν όλα τα υγρά της(άμα την αφήσουμε και παραπάνω καλό της κάνει).Την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα, ρίχνοντας το ελαιόλαδο.Αφού σωταριστεί, προσθέτουμε την κανέλα και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.

Αφού τα λαδώσουμε καλά καλά (3-4 φύλλα από κάτω) προσθέτουμε το μείγμα μας και στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία από πάνω με τα φύλλα.Ραντίζουμε ελαφρώς με νερό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα και τα τοποθετούμε σε θήκες για muffins.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει (προσοχή μην τα δοκιμάσετε αμέσως – καίνε απίστευτα-δώστε τα μόνο σε όποιον θέλετε να το κάψετε τη γλώσσα-αντί να το βάλετε πιπέρι χαχα)

Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε……..

Σερβίρετε πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και κανέλα. Εγώ έβαλα και σιρόπι αγαύης από πάνω και έγιναν υπέροχα.

Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση.
Σας φιλώ Nadina Markopoulou
Όλες τις υπέροχες συνταγές της Nadina θα τις βρείτε και στο blog της: spoonlove.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.