Η αυξανόμενη απήχηση της ομοιοπαθητικής

Η αυξανόμενη απήχηση της ομοιοπαθητικής

Πολλές διασημότητες χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική στην καθημερινότητά τους, μεταξύ αυτών και η βασίλισσα της Αγγλίας.

Η ομοιοπαθητική έχει ενσωματωθεί στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ελβετία και η Πορτογαλία. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Global TGI το 2008, κατέδειξε ότι το 15% του πληθυσμού της Μεγ. Βρετανίας θεωρεί την ομοιοπαθητική αξιόπιστη μέθοδο θεραπείας και την ακολουθεί πιστά.

Στις ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων και βοτάνων ανήλθε σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012, παρουσιάζοντας άνοδο 3% σε σχέση με το 2011. Τα 5 τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί κατά 16%, και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα συνεχίσει αυξανόμενη. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις λένε ότι μέχρι το 2017 οι πωλήσεις θα φτάσουν στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την υγεία τους καταφεύγοντας στην ομοιοπαθητική.

Στην Ινδία η ομοιοπαθητική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές της ιατρικής. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 200.000 εγγεγραμμένοι ομοιοπαθητικοί γιατροί, 215 ομοιοπαθητικά νοσοκομεία και 7.000 ομοιοπαθητικά ιατρεία.

Στη Μεγ. Βρετανία, 206 βουλευτές υπέγραψαν το 2007 αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, χαιρετίζοντας τη συμβολή της ομοιοπαθητικής στην περίθαλψη που παρέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι διασημότητες που χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική στην καθημερινότητά τους! Ας αναφέρουμε μερικούς: Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πωλ ΜακΚάρτνεϊ, Τίνα Τέρνερ, Τζουντ Λόου, Ρίτσαρντ Μπράνσον και η ίδια η Βασίλισσα της Αγγλίας!

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

 

Πηγή

Υγεία