Η γιαγιά έφτιαχνε χαλβά σιμιγδαλένιο με χονδρό σιμιγδάλι, εγώ αγαπώ το ψιλό και αγαπώ μία παραλλαγή των τελευταίων ημερών. Σιμιγδαλένιος λοιπόν χαλβάς με αμύγδαλα, cranberries και μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού.

Σας δίνω συνταγούλα να τον δοκιμάσετε.

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη (εγώ βάζω λίγο λιγότερο πάντα)
4 κούπες νερό
1 χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμένα ανάλατα
1/2 κούπα cranberries κομμένα ψιλά ψιλά
Μπόλικη κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι μέχρι να απορροφηθεί καλά το λάδι και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, να πάρει λίγο χρώμα δηλαδή (προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια γιατί υπάρχει κίνδυνος να καεί).

Προσθέτουμε ζάχαρη και νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί καλά το νερό και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προσθέτουμε αμύγδαλα, cranberries και ξύσμα πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Τοποθετούμε σε φόρμα αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!
Σας φιλώ Nadia Markopoulou

Όλες τις υπέροχες συνταγές της Νάντιας θα τις βρείτε και στο blog της: spoonlove.gr

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.