Το blog Working Moms σας προτείνει τις εκδηλώσεις των Εκδόσεων Μεταίχμιο

Το blog Working Moms σας προτείνει τις εκδηλώσεις των Εκδόσεων Μεταίχμιο

Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118), 17/2/2017, στις 8 μ.μ.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή τη σειρά βιβλίων του Γίργκεν Μπανσέρους ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 8 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μια μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.
Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.
Το παιχνίδι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 45 παιδιά.
Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)
Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνονται δωρεάν σε κάθε παιδί το καπέλο του Κλουζ, αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.


Οι Πριγκίπισσες της Disney σε καλούν σε αποκριάτικο πάρτι!

Αθήνα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118), 18/2/2017, από τις 12:30 έως τις 3 το μεσημέρι.
«Να ονειρεύεσαι πάντα…»
Κλασικές, μοντέρνες, μαχητικές, δυναμικές, επικές, αστείες, ρομαντικές,

οι Πριγκίπισσες της Disney είναι ηρωίδες βγαλμένες από τη φαντασία που γνωρίζουν πώς να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν όλα τα μικρά και μεγάλα κορίτσια που νιώθουν πριγκίπισσες σε μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων με πρωταγωνίστριες τις αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney.
Ζήσε ξανά τη μαγεία των ταινιών της Disney σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή με τις αγαπημένες σου πριγκίπισσες το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Θα εξερευνήσουμε τον υπέροχο κόσμο των πριγκιπισσών, τα κάστρα και τα βασίλειά τους, την ομορφιά, την εξυπνάδα, την απίθανη μαγεία τους, τους αλλόκοτους ήρωες που τους συντροφεύουν.
Διάλεξε την αγαπημένη σου πριγκίπισσα και έλα να μοιραστούμε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια και συγκίνηση.
Ανάμεσα στη φαντασία και το όνειρο θα ταξιδέψουμε στον πλούτο των ταινιών της Disney και γνωρίζοντας τις πολλές και ξεχωριστές ηρωίδες τους θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε την αγάπη, τη μαγεία, τη φαντασία.
Ετοιμάσου για θέατρο, κατασκευές, face painting, πολύ παιχνίδι σε μια γιορτή γεμάτη από τις αγαπημένες σου πριγκίπισσες!
Η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη και η εικαστικός Γεωργία Σουβατζή θα γιορτάσουν μαζί μας!
Α, και μην ξεχάσεις να μασκαρευτείς!
Δεκτοί και οι συνοδοί πριγκιπισσών: πρίγκιπες, ξωτικά, νάνοι, τέρατα, ποντίκια και άλλα ζώα.


Δραματοποιημένη αφήγηση των Παραμυθιών Ντορεμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή; και Ένα φτυάρι στον Άρη.

Άγιοι Ανάργυροι, στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ (Αγ. Αναργύρων 5), 18/2/2017, στις 12 το μεσημέρι.
Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ; και ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγ. Αναργύρων 5).

Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε δύο σοβαρότατες υποθέσεις: Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη.
Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια!


Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


 

Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τα βιβλία STAR WARS.

Καλλιθέα, στο βιβλιοπωλείο ΠΕΡΔΙΚΗΣ (Χαροκόπου 53-55), 18/2/2017, στις 12 το μεσημέρι.
Το βιβλιοπωλείο ΠΕΡΔΙΚΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της σειράς STAR WARS που είναι βασισμένα στην πιο διάσημη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Χαροκόπου 53-55, Καλλιθέα).
Η πριγκίπισσα Λέια είναι αιχμάλωτη του αυτοκράτορα Παλπατίν και του Νταρθ Βέιντερ, οι οποίοι κατέχουν ένα πανίσχυρο όπλο: τον Διαστημικό Σταθμό Άστρο του Θανάτου που μπορεί να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη.
Είναι ζήτημα λίγων λεπτών να βρεθεί το Άστρο του Θανάτου σε απόσταση βολής από τη βάση των επαναστατών.
Θα καταφέρουν ο Λουκ και οι φίλοι του να ελευθερώσουν την πριγκίπισσα και να εμποδίσουν τα σχέδια του αυτοκράτορα και του Νταρθ Βέιντερ;
Ελάτε να παίξουμε ένα επιτραπέζιο σε φυσικό μέγεθος βασισμένο στην πρώτη ταινία του Star Wars Μια νέα ελπίδα!
Μέσα σε μόλις μία ώρα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις αποστολές μας ώστε να καταστρέψουμε το Άστρο του Θανάτου για να σώσουμε τη Γαλαξιακή Δημοκρατία.
Την εκδήλωση συντονίζει ο εμψυχωτής Σάββας Κοβλακάς.
Για παιδιά από 5 ετών


Δραματοποιημένη αφήγηση με αφορμή το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Μια Κυριακή του Απρίλη».

Αθήνα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) 19/2/2017, στις 12 το μεσημέρι.

Οι «Μικρές Ιστορίες» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια διαδραστική, δραματοποιημένη αφήγηση  του βιβλίου της Άλκης Ζέη ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στην Τεχνόπολη – Νέοι Φούρνοι, στο περίπτερο «Η βιβλιοθήκη του ’80 – Αναγνωστήριο (Πειραιώς 100, Γκάζι).
Ο Μάνος είναι ένα παιδί που θέλει μια Κυριακή του Απρίλη να περάσει τη μέρα του ανέμελα στο πάρκο της γειτονιάς, παίζοντας μπάλα με τους φίλους του.
Τι θα γίνει, όμως, όταν η  οικογένειά του έχει άλλα σχέδια για εκείνη τη μέρα;
Η αφήγηση ξεκινάει και ένα μαγικό λεωφορείο οδηγεί το κοινό στην οικογένεια του 1980, με το κυριακάτικο τραπέζι, τις συμβουλές της γιαγιάς και του παππού, αλλά και το ανέμελο παιχνίδι στο πάρκο με τους φίλους.
Άραγε, πόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειες αυτές τώρα;
Μουσική, κοστούμια και το παραμύθι… ξεκινά!
Η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη 
και οι ηθοποιοί Μάριος Παραδείσης και Μαρία Αλβέρτη 
σας περιμένουν για να ανακαλύψετε μαζί τη ζωή της δεκαετίας του ’80.
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Διάρκεια: 70 λεπτά
Για παιδιά από 3 έως 10 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 213 0109300


 

 

Αφήγηση του παιδικού βιβλίου Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπίνσκι.

Αθήνα, στη Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι), 19/2/2017, στις 11:30 π.μ.
Η Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:30 π.μ., στον χώρο της βιβλιοθήκης (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι).
Οι εθελοντές και οι εθελόντριες του «Διαβάζοντας Μεγαλώνω» σας περιμένουν για να διαβάσουμε παρέα ιστορίες με καπέλα και να κατασκευάσουμε τα δικά μας καπέλα με τα πιο απίθανα υλικά.
Ανάμεσα σε άλλα βιβλία, θα διαβαστεί το βιβλίο ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΙΝΣΚΙ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μια ιστορία για τα συναισθήματα, την ψυχολογική διάθεση, την καθημερινότητα των ανθρώπων, την αποδοχή του εαυτού μας.
Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 8 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Εκδηλώσεις