Τα μερεντάκια, της Ανδριάνας

Τα μερεντάκια, της Ανδριάνας

Μερεντάκια

Υλικά για 30-40 τεμάχια διπλά:

2 κούπες αλεύρι μαλακό με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα μερέντα
2 βανίλιες
4 αβγά
Mερέντα για την ένωση

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ ή χτυπητήρι αβγών, αν είστε πολύ δυνατές τα αβγά και προσθέτουμε τη μερέντα να ομογενοποιηθεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε μικρές κουταλίτσες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και φροντίζουμε να είναι ζυγός ο αριθμός, για να τα ενώσουμε μετά ανά δυο. Ψήνουμε μόνο 10′ στον αέρα στους 150C και όχι παραπάνω, γιατί σκληραίνουν και όταν κρυώσουν τα ενώνουμε ανά δυο με μερέντα. Φτιάξτε διπλή δόση γιατί απλώς θα εξαφανιστούν!

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική