Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια;

Πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια;

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες – Πού και πότε θα χιονίσει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Στην «κατάψυξη» ξανά η χώρα – Έρχονται χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και καταιγίδες.

Πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας;

Την Τετάρτη (04/01) στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (05/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Παρασκευή (06/01) Θεοφάνεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά σε νότο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Πηγή

Ειδήσεις