Νιώθετε κουρασμένοι; Καταφύγετε στην ομοιοπαθητική

Νιώθετε κουρασμένοι; Καταφύγετε στην ομοιοπαθητική

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα προσφέρουν λύσεις όταν νιώθουμε κούραση και εξάντληση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας νιώθουμε μια παρατεταμένη κούραση. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένη αιτία, άλλοτε η κούραση εμφανίζεται ως επακόλουθο γρίπης, λοιμώδους μονοπυρήνωσης, φαρυγγίτιδας ή άλλων παθήσεων. Επιπλέον, ένα ισχυρό ψυχοσωματικό σοκ μπορεί εξίσου να ευθύνεται για το αίσθημα της κούρασης που μας κυριεύει και αδυνατούμε να το αντιπαρέλθουμε. Στις περιπτώσεις αυτές, μπορούμε να βρούμε τη λύση στα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Το Argentum Metallicum είναι ιδανικό για τη νευρική κατάπτωση.
Το Gelsemium sempervirens ενδείκνυται σε περιπτώσεις γρίπης ή ισχυρού κρυολογήματος.
Το Kali phosphoricum βοηθά σε περιπτώσεις έντονης ανησυχίας ή υπερβολικής πνευματικής προσπάθειας.
Το Stannum metallicum συνιστάται σε περιπτώσεις που ο ασθενής έχει περάσει πνευμονία ή έχει γενικότερα προβλήματα με τους πνεύμονές του.
Το Zincum δρα ευεργετικά σε περιπτώσεις κρυολογήματος ή σε παθήσεις (ιδιαίτερα του δέρματος) που δεν εκδηλώθηκαν σε όλη τους την έκταση.
Το Picric acid βοηθά στις περιπτώσεις εξάντλησης που προέρχεται από υπερκόπωση ή από πολύ έντονη και απαιτητική μελέτη.
Τέλος, το Nux Vomica χρησιμοποιείται μετά από κατάχρηση αλκοόλ και γενικότερα διεγερτικών ουσιών, καθώς και μετά από παρατεταμένες περιόδους αϋπνίας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ουδέποτε αυτενεργούμε, αλλά απευθυνόμαστε στον ομοιοπαθητικό θεραπευτή μας για να διαγνώσει την αιτία και να μας δώσει το κατάλληλο φάρμακο.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.
Πηγή

Υγεία