Το blog Working Moms παρευρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα»

Το blog Working Moms παρευρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα»

Μια μαγική αρχή πασπαλισμένη με πολύ χρυσόσκονη είχε το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» από τις εκδόσεις Διόπτρα, το οποίο παρουσιάστηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Και εννοείται δεν μπορούσαμε να λείψουμε με τίποτα. Αγαπάμε τις παρουσιάσεις της Μαρίνας γιατί είναι διαδραστικές και τα παιδάκια που τις παρακολουθούν είναι πραγματικά σαν να βρίσκονται σε θεατρική παράσταση.
Όπως και η Σκουφοκοκκινίτσα έτσι και το νέο βιβλίο της “Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα” από τη σειρά παραμύθια αλλιώς, έρχεται να μάθει στα παιδάκια μας να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην περιμένουν από τους άλλους μαγικές λύσεις, γιατί η μαγεία που χρειάζονται βρίσκεται μέσα τους.
Η Μαρίνα μας παρουσιάζει το βιβλίο όπως πραγματικά θα έπρεπε να είχε γραφτεί!!!

Περισσότερα από 100 παιδιά γνώρισαν το βιβλίο μέσα από δραματοποιημένα διαδραστικά παιχνίδια που δημιούργησε η εκπαιδευτικός Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου με την ομάδα παιδαγωγών του εκπαιδευτικού οργανισμού Πόλκα-Φροέλεν, Ελισάβετ Βούλγαρη, Γιώτα Κουτρούλη, Άννα Χάλιου, Δώρα Τσιαμπούρη, Κωνσταντίνα Κακολύρη και την ηθοποιό Ρεγγίνα Λεβεδιανού.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της «Σκουφοκοκκινίτσας», το δεύτερο βιβλίο της σειράς «παραμύθια… αλλιώς» έρχεται να ανατρέψει αυτή τη φορά τον μύθο της Σταχτοπούτας. Τι έγινε τελικά με την Σταχτοπούτα και τον Πρίγκιπα; Ήταν αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία; Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»;

Μέσα από την δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά είχαν τη ευκαιρία να ανακαλύψουν την δική τους αλήθεια και να μάθουν ότι «η μαγεία υπάρχει, και βρίσκεται μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας. Είναι η δύναμη της θέλησης που όλοι έχουμε, αλλά μεγαλώνει μόνο όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας»! Ένα μικρό κλειδάκι δόθηκε στο τέλος της εκδήλωσης σε όλα τα παιδιά για να ξεκλειδώσουν με αυτό την δύναμή τους.

Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις Working Moms