Πρόταση βιβλίου: Δυο φορές κι έναν καιρό… ήταν η Σταχτοπούτα

Πρόταση βιβλίου: Δυο φορές κι έναν καιρό… ήταν η Σταχτοπούτα

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η διάσηµη ιστορία της Σταχτοπούτας, όπως την ξέρουµε,

αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωµένη από µια άλλη οπτική γωνία.

Ήταν, τελικά, αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν;
Σαν πολύ παραμύθι δεν φαίνεται το… παραμύθι;

Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία;
Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»;

Μετά την περιπέτειά του στο δάσος με τη Σκουφοκοκκινίτσα, ο δαιµόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος έρχεται ξανά, αποφασισµένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραµυθιού. Ένα βιβλίο που µιλάει για το κυνήγι του ανεκπλήρωτου, τη μαγεία της αγάπης και τη δύναμη της θέλησης. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για γονείς και παιδαγωγούς που µαθαίνει στα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην περιμένουν από τους άλλους μαγικές λύσεις, γιατί η μαγεία που χρειάζονται βρίσκεται μέσα τους.

Γιατί έχει ο καιρός γυρίσµατα, αλλά και δύο όψεις τα νοµίσµατα…

«Η ευτυχία δεν είναι θέμα αποκτημάτων ή περιστάσεων? αυτά δεν μπορούν να μας κάνουν
πραγματικά ευτυχισμένους. Και η Σταχτοπούτα της Ροζ Πολιτείας με τα χαρούμενα όνειρα το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Σειρά σου τώρα να το ανακαλύψεις στη δική σου ζωή».
Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου, εκπαιδευτικός


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις το 1999. Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στη Sonar marketing και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και τα διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» το 2015 και «Σκουφοκοκκινίτσα» έναν χρόνο αργότερα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Έχει μια κόρη 8 ετών.

H Κεντρική Παρουσίαση του νέου βιβλίου “Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν… η Σταχτοπούτα” (εκδόσεις Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications) το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ. στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στη Κηφισιά.

Μην την χάσετε! Οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες Εκπαιδευτικού οργανισμού Πόλκα Φορέλεν έχουν ετοιμάσει ένα φανταστικό πρωινό γεμάτο μουσική και παιχνίδι για όλα τα παιδιά!

Η πρόσκληση της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/events/231683453916140/

Διασκέδαση