Αυτή η σειρά παιδικών βιβλίων ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά, μέσα από όμορφα και εύστοχα παραδείγματα, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες με έναν ήπιο και ευχάριστο τρόπο. Τα βοηθάει να χειριστούν τα συναισθήματά τους και τη συμπεριφορά τους και να αναλογιστούν τα συναισθήματα των γύρω τους.

Ο Κωνσταντίνος μου μέσα από αυτά τα βιβλία είχε την δυνατότητα να ανακαλύψει συμπεριφορές και καλές πράξεις που ήδη ήξερε, αλλά και κάποιες θα ήθελα πολύ να συμπεριλάβει στις καθημερινές τους συνήθειες.

Για ακόμα μια φορά θα τονίσω ότι εμείς οι γονείς προσπαθούμε όσο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας να τους μάθουμε να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να μιλάνε όμορφα, να έχουν ωραίες τρόπους, να είναι τακτικά και συνεπή αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πάντα τον τρόπο να τους το μεταδώσουμε σωστά.

Αυτός λοιπόν είναι ο ρόλος των βιβλίων. Μέσα από ωραίες εικόνες, εύστοχα παραδείγματα αναπτύσσουν την φαντασία τους και παίρνουν χρήσιμα ερεθίσματα που χωρίς να το καταλάβουν υιοθετούν στην καθημερινότητά τους.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο – Ekdoseis Metaixmio.
Και μπορείτε να τα αγοράσετε εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.