Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή με τέσσερα υλικά που έχετε στο σπίτι!

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή με τέσσερα υλικά που έχετε στο σπίτι!

Σίγουρα ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί τη βάση για ένα υγιές και όμορφο δέρμα, τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα σπυράκι; Υπάρχουν αρκετά προϊόντα τα οποία δρουν κατά της ήπιας ακμής, όμως πριν τρέξετε να πάρετε κάποιο, μάθετε μερικά απλά συστατικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα περιστασιακά σπυράκια!

Ασπιρίνη: περιέχει σαλικυλικό οξύ που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τα σπυράκια. Κάντε μια μάσκα, λιώνοντας 5-6 ασπιρίνες σε λίγο νερό και μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και ξεβγάλετε μετά από 15 λεπτά. Είναι ακατάλληλο αν έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη.

Γάλα: αναμείξτε 1 ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη με 3 κουταλιές του γλυκού γάλα και 1 κουταλιά μέλι. Τρίψτε με το μείγμα το δέρμα σας για να γίνει απολέπιση. Τα λιπαρά του γάλακτος θα το ενυδατώσουν ενώ το γαλακτικό οξύ θα βοηθήσει στην ήπια απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, προτιμήστε άπαχο γάλα ή με 1% λιπαρά.

Βρώμη: έχει απολεπιστικές, καταπραϋντικές και αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στον καθαρισμό των πόρων. Ανακατέψτε ¾ του φλιτζανιού βρώμη με 1 φλιτζάνι νερό και βράστε το μείγμα για 1 με 2 λεπτά. Όταν κρυώσει εφαρμόστε το σαν μάσκα σε όλο το πρόσωπο.

Οδοντόκρεμα: ένα από τα παλαιότερα και αποτελεσματικότερα υλικά ενάντια στα σπυράκια, λόγω του συστατικού που περιέχει: το θείο. Θυμηθείτε όμως ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε μόνο τοπικά γιατί διαφορετικά θα ερεθίσει πολύ το δέρμα. Επίσης, αποφύγετε τις οδοντόκρεμες που έχουν λευκαντικούς παράγοντες ή είναι κατά της τερηδόνας γιατί θα ερεθίσουν το δέρμα σας!

 

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη (Melita Kikkinidi) 
Ομορφιά