www.cookandfeel.gr

Χρόνος Προετ. 30′
Μερίδες 12

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια φαρίνα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, edam, cheddar, κασέρι, γραβιέρα, κλπ)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που, την προηγούμενη Κυριακή 12/10, το περιοδικό People φιλοξένησε στις σελίδες του δύο συνταγές μου για κολατσιό στο σχολείο. Περιττό βέβαια να πω ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε με τη Δώρα Μάστορα (food editor) και τον Αλέξανδρο Ιωαννίδη (φωτογράφο) για φωτογράφηση συνταγών το διασκεδάζουμε αφάνταστα!

Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας. Σ’ ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον για 2’-3’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε το μπέικον σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας (να φύγει το πολύ λίπος).

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικον κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.

Ευχαριστώ πολύ τον Αλέξανδρο Ιωαννίδη που μοιράστηκε μαζί μου τις υπέροχες φωτογραφίες του.
www.facebook.com/alexandrosioannidisphotography

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.