Ο Κωνσταντίνος μου σας προτείνει το βιβλίο: “Πως αισθάνεσαι σήμερα; Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου”

Ο Κωνσταντίνος μου σας προτείνει το βιβλίο: “Πως αισθάνεσαι σήμερα; Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου”

Τα παιδιά βιώνουν έντονα συναισθήματα και δεν μπορούν πάντα να τα διαχειριστούν σωστά. Κάθε γονιός ξέρει πώς είναι να πρέπει να αντιμετωπίζεις ένα παιδί θυμωμένο, πληγωμένο ή σε μεγάλη υπερένταση. Γραμμένο για να διαβάζεται μαζί από μικρούς και μεγάλους, το βιβλίο αυτό προσφέρει πολλές ιδέες και εργαλεία που θα βοηθήσουν το παιδί σας στην κατανόηση και διαχείριση των συναισθημάτων του.

  • Ιδανικό εργαλείο για να ανοίξετε συζήτηση με το παιδί για τα συναισθήματα.
  • Βοηθάει το παιδί να αναγνωρίσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του.
  • Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες, όπου αναπτύσσεται η έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης.
  • Καταπιάνεται τόσο με τα θετικά όσο και με τα αρνητικά συναισθήματα.

Κάθε μας πράξη και κάθε μας σκέψη συνοδεύεται από ένα συναίσθημα. Κάποιες φορές το συναίσθημα αυτό είναι ευχάριστο και κάποιες άλλες δυσάρεστο.

Μερικά συναισθήματα είναι πολύ δυνατά και μερικά άλλα είναι ανεπαίσθητα. Όταν δοκιμάζουμε ένα συναίσθημα, μπορούμε να επιλέξουμε πως θα αντιδράσουμε σ’ αυτό. Μερικές φορές αποφασίζουμε να το αγνοήσουμε κι εκείνο φεύγει μόνο του, άλλες φορές όμως μας κυριεύει και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο.

Όταν δοκιμάζεις ένα συναίσθημα, πρώτα πρώτα ξεκαθάρισε μέσα σου τι συναίσθημα είναι και ύστερα πάρε ιδέες από αυτό το βιβλίο για το τι μπορείς να κάνεις. Έτσι θα καταφέρεις να γνωρίσεις καλύτερα τα συναισθήματά σου!!!

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Κωνσταντίνος μου κατανόησε πλήρως μέσα από εύστοχα παραδείγματα πως είναι να αισθάνεται χαρούμενος, θυμωμένος, βαριεστημένος, κακόκεφος, φοβισμένος, ανήσυχος, λυπημένος, ενθουσιασμένος, να νοιώθει ζήλια, να νοιώθει ότι έγινε ρεζίλι, συστολή, ότι θέλει να χαλαρώσει και τρόπους αντιμετώπισης του κάθε συναισθήματος.

Πολλές φορές εμείς οι γονείς όσο και να θέλουμε να περιγράψουμε όλα αυτά που νοιώθουν δεν τα καταφέρνουμε, αλλά με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου τα παιδάκια μας θα καταφέρουν να διαχειρίζονται μόνα τους τα συναισθήματά τους.

Μπορείτε να το αγοράσετε εδώ

Βιβλία Οι προτάσεις μας