Eσείς ξέρετε τι είναι το Life Coaching;;;

Eσείς ξέρετε τι είναι το Life Coaching;;;

Κάποιοι ίσως το έχετε ξανακούσει. Κάποιοι ίσως όχι. Κάποιοι έχετε πάρει κάποια ιδέα από σχετικά άρθρα ή εκπομπές στην τηλεόραση. Το Coaching έχει ξεκινήσει να μπαίνει στη ζωή μας και το κυριότερο, κάποιοι έχουν δει θετικές αλλαγές στη ζωή τους μέσα από αυτό.

Τι είναι λοιπόν το Life Coaching;

Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα. Τι δεν είναι.

Δεν είναι Ψυχοθεραπεία, ούτε συμβουλευτική.

Δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν.

Δεν προσφέρει μαγικές συνταγές επιτυχίας.

Δεν δίνει έτοιμες λύσεις.

Το Coaching είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης με εστίαση στο εδώ και τώρα και στόχευση στο ιδανικό μέλλον, όπως ο καθένας το ορίζει σύμφωνα με τις αξίες του και τα πραγματικά «θέλω» του.

O Coach μέσω των ερωτήσεων, που θα σου θέσει, χωρίς καμία διάθεση κριτικής ή παραίνεσης θα σε κάνει να βρεις μόνος σου, μέσα σου, όλες τις απαντήσεις, που ψάχνεις. Θα σου βάλει ασκήσεις, θα σε προτρέψει σε δράση, ενώ παράλληλα θα στέκεται δίπλα σου υποστηρικτικά για να σε εμψυχώνει όποτε το χρειάζεσαι.

Με το Coaching μαθαίνεις να παρατηρείς τον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τι χρειάζεται διόρθωση, να προχωράς σε αλλαγές, να πιστεύεις στον εαυτό σου, να δημιουργείς τη ζωή σου, όπως θέλεις εσύ, πέρα από περιοριστικά πιστεύω και αντιλήψεις τρίτων.

Το Coaching είναι μια τέχνη αλλαγής και ανάπτυξης. Μια τέχνη έμπνευσης, που οδηγεί στη δημιουργία μιας ευτυχισμένης και ισορροπημένης ζωής.

 

Είμαι η Maria
Σε όλη τη ζωή μου πάντα είχα τη διάθεση να βοηθώ και να υποστηρίζω τους άλλους να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για περισσότερο από μια δεκαετία εργάστηκα σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε θέσεις διοικητικής υποστήριξης.

Όταν ανακάλυψα το Coaching πίστεψα ότι ήταν ακριβώς αυτό με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ. Μια μέθοδος, που μου έδινε τα εργαλεία να υποστηρίζω τους ανθρώπους όταν έχουν δυσκολίες, να ξεπερνούν τα εμπόδια και να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Να φωτίζω τις δυνάμεις τους και να μετατρέπω τις αδυναμίες τους σε ευκαιρίες εξέλιξης.

Το 2013 απέκτησα το Diploma in Personal Life Coaching αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον Association for Coaching (UK), το οποίο παρέχεται από το Athens Coaching Institute και από τότε ασχολούμαι με το Life Coaching. Παράλληλα παρακολούθησα στο πλαίσια προγραμμάτων Δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα «Ψυχαναλυτική Διαδικασία- Θεωρία και Πράξη» και « Εκπαιδευτική Ψυχολογία».
Είμαι μέλος του Association for Coaching (UK) του Hellenic Coaching Association (HCA/EMCC).

Το Life Coaching είναι για μένα ένας τρόπος να αλλάξεις οτιδήποτε δυσκολεύει την πορεία σου προς μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή. Να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική, πέρα από περιοριστικές αντιλήψεις και πιστεύω, να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και πόσα πολλά και σπουδαία μπορείς να πετύχεις, αν το θελήσεις πραγματικά.

Αγαπώ την αλλαγή, τη βελτίωση, τους αυθεντικούς και ειλικρινείς ανθρώπους. Όσους παραμένουν πιστοί στις αξίες τους και ακολουθούν το δρόμο της καρδιάς τους. Πιστεύω στην μαγική δύναμη της αγάπης και μου αρέσει να ονειρεύομαι.
Email: kalamara.lifecoach@gmail.com

Ψυχολογία