Τρουφάκια, της Χρυσάνθης

Τρουφάκια, της Χρυσάνθης

Υλικά:
1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
λίγο αλκοολούχο ποτό ότι προτιμάτε
3 κούπες καρύδια τριμμένα (ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό θέλετε ή μισή ποσότητα ξηρών καρπών ή άλλη μισή αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα από σύκο μέχρι και δαμάσκηνο)
180γρ. σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
800 γρ. πτι μπερ τριμμένα
τρούφα για επικάλυψη

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να αχνίσει. Κατεβάζουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει η σοκολάταπροσθέτουμε και ανακατεύουμε το πολύ μαλακό βιτάμ, τα αυγά ένα ένα και το αλκοολούχο ποτό. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια κ τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τόσο ώστε να πλάθεται. Κάνουμε τρουφάκια μέγεθος μεγάλου καρυδιού, τα τυλίγουμε στη τρούφα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε χαρτάκια.

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!

της Χρυσάνθης Γρίβα

Ζαχαροπλαστική