Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα στην ηλικία των 30;

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα στην ηλικία των 30;

Στα 30 έχει ξεκινήσει η μείωση παραγωγής κολαγόνου και ελαστικών ινών, τα πρώτα σημάδια από την επιβλαβή δράση του ήλιου έχουν γίνει πλέον εμφανή, συνεπώς οι δυσχρωμίες και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 30
Βήμα 1: Ο σωστός καθαρισμός πρωί και βράδυ είναι απαραίτητο βήμα. Οπότε και στα 30 πλένουμε την επιδερμίδα μας πρωί- βράδυ με καθαριστικό gel αν έχουμε πολύ λιπαρό δέρμα, γαλάκτωμα αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή ή κανονική.
Βήμα 2: Αρχίζουμε να προτιμούμε κρέμες πλέον που δεν έχουν μόνο ενυδατικά στοιχεία αλλά και αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, οξέα φρούτων και ρετινόλη οι οποίες προλαμβάνουν την γήρανση του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργούν την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, δίνοντας έτσι μια εικόνα πιο ενυδατωμένη και λαμπερή.
Βήμα 3: Στα 30 συστήνεται η χρήση ειδικών προϊόντων για την περιοχή γύρω από τα μάτια τα οποία συντελούν στην ενυδάτωση και την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
Βήμα 4: Αν νιώθουμε οτι χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση το πρωι βάζουμε μια απλή κρέμα ενυδάτωσης στα 30.
Βήμα 5: Αντηλιακή προστασία απαραιτήτως κάθε πρωί ώστε να αποτρέψουμε την φωτογήρανση, την νούμερο ένα αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας.
Βήμα 6: Τα peeling παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την φάση αφού απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βοηθούν στην ανανέωση του προσώπου.

Tης αισθητικού: Marias Diamantopoulou
Ομάδα στο fb: https://www.facebook.com/groups/307934886024477/?fref=ts

Ομορφιά