Κέικ Ζέβρα

Κέικ Ζέβρα

Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
3 αυγά
1 βανίλια
1 κούπα γάλα
2 με 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουτ. της σούπας κακάο συν 2 κουταλ.της σούπας ζάχαρη και 2 κουτ. της σούπας γάλα.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με φουέ χειρός (σύρμα) τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε ένα-ένα τ’ αυγά και τη βανίλια. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε ένα πιο νερουλό μείγμα από ότι συνήθως κάνουμε για το κέικ μας. Τώρα σ’ ένα άλλο μπωλ βάζουμε το κακάο με τις δυο κουταλιές ζάχαρη και τις δυο κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το κέικ βανίλιας. Τώρα έχουμε δυο ίσες ποσότητες σοκολατένιου και βανίλιας μείγματος.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς για να μη κολλήσει το κέικ μας όταν ψηθεί.. Παίρνουμε δυο κουτάλια της σούπας και καθένα ξεχωριστά για το μείγμα μας. Ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού και ρίχνουμε μια κουταλιά από το άσπρο μείγμα να κάτσει σαν μια τηγανίτα. Έπειτα παίρνουμε μια κουταλιά από της σοκολάτας το μείγμα και τη βάζουμε πάνω στο μείγμα της βανίλιας που βάλαμε στο ταψάκι. Επαναλαμβάνουμε συνέχεια μέχρι να τελειώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για 30-45 λεπτά.

της Χρυσάνθης Γρίβα

Ζαχαροπλαστική