Γυμναστείτε απλά πηγαίνοντας βόλτα στο πάρκο

Γυμναστείτε απλά πηγαίνοντας βόλτα στο πάρκο

Εδώ και ένα χρόνο έχω μετακομίσει σε ένα άλλο δήμο, έφυγα από το πατρικό μου όταν παντρεύτηκα, δεν γνωρίζω όλη την νέα περιοχή ούτε και τις όμορες φυσικά…!

Έτσι τις Κυριακές που συνηθίζει όλη η οικογένεια να μαζεύεται για φαγητό το μεσημέρι προς την νέα γειτονιά μου, τα πρωινά παίρνουμε τα καρότσια, τα ποδηλατάκια και ότι άλλο απαραίτητο, και παίρνουμε τους δρόμους για να μας ανοίξει κι άλλο η όρεξη… Συνήθως καταλήγουμε στο άλσος του διπλανού δήμου μετά από κάνα 1,5 χιλιόμετρο περίπου!

Όπου μέχρι προσφάτως δεν το είχαμε εξερευνήσει, απλά είχαμε απολαύσει από μακριά τα πολλά και διάφορα παιχνίδια (κούνιες, τραμπάλες, σκάμματα, τούνελ κ.ά) που έχει για τα παιδιά και ταΐσαμε τα πολλά φιλικά περιστεράκια που μαζεύονται μπροστά από τη μεγάλη θεατρική σκηνή και την καφετέρια που υπάρχει στο κέντρο του άλσους.

Την προηγούμενη όμως εβδομάδα, που είχε καταπληκτικό καιρό, είχε πάρα πολύ κόσμο και πολλά παιδάκια παίζανε με τα κουβαδάκια, τα φορτηγάκια και διάφορα αξεσουάρ…στην άμμο, έτσι κάθισαν και τα δικά μας παιδάκια, απορροφημένα με την άμμο καταχείμωνο, αφήσαμε την επίβλεψη στους άντρες και οι γυναίκες βαλθήκαμε να οργώσουμε το άλσος!

Και τι ανακαλύψαμε; Εκτός ότι παντού ο κόσμος περνούσε όμορφα, αφού κάποιοι είχαν διοργανώσει σε ένα από τα κιόσκια πάρτι μασκέ, πλήρως εξοπλισμένο, μουσική, διακόσμηση, φαγητό κλπ, κάποιοι άλλοι έκαναν τα γενέθλια του παιδιού τους σε ένα άλλο χώρο σαν κιόσκι, κάποιοι περνούσαν όμορφα κάνοντας γυμναστική πάνω στο χορτάρι, φυσικά παντού υπήρχαν παιδιά με μπάλες και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών που έκαναν τη γυμναστική τους, τρέχοντας γύρω γύρω το άλσος ή και ενδιάμεσα στο άλσος μέσα από τα διάφορα όμορφα μικρά πράσινα μονοπάτια. Ήταν πολύ όμορφα, αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι ο δήμος σε συνεργασία με κάποιο ιδιωτικό φορέα είχαν τοποθετήσει όργανα γυμναστικής!!! σε ένα χώρο μέσα στο άλσος ελεύθερα κάτω από τα ψηλά δέντρα.
Πόσο εύστροφο και πραχτικό, δεν το είχα ξαναδεί ελπίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο και σε άλλους δήμους αξίζει να το ψάξει κανείς, έχει όργανα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος από τα 14 έτη και πάνω μεν αλλά κάποια μπορεί και για πιο μικρά παιδιά πάντα με την επίβλεψη των γονέων.

Παρακάτω επισυνάπτω ένα σύνδεσμό που αναφέρει κάποιους δήμους που παρέχουν στους δημότες τους το προνόμιο της υπαίθριας γυμναστικής.

Και ο παρακάτω σύνδεσμος αναφέρεται σε μία ερεύνα που έγινε για τα οφέλη αυτού του είδους εκγύμνασης.

Έτσι βάλτε τους μπαμπάδες να πίνουν το καφέ τους και να είναι άγρυπνοι φρουροί των παιδιών και πηγαίνετε για γυμναστική, εκτός εάν τα παιδιά έχουν την κατάλληλη ηλικία ώστε να γυμναστούν μαζί σας!!!

Υπαίθριοι και δροσεροί χαιρετισμοί,
από την Σταυρούλα Μάντζιου Τσαβδάρογλου.

Ομορφιά