Φυσικές συνταγές για λαμπερή επιδερμίδα σε όλο το σώμα!

Φυσικές συνταγές για λαμπερή επιδερμίδα σε όλο το σώμα!

Το θαμπό δέρμα και οι δυσχρωμίες έχουν πολλές αιτίες όπως σημάδια από παλιά ακμή ή λεκέδες από τον ήλιο και νεκρά κύτταρα. Σας προτείνουμε να φτιάξετε τη δική σας συνταγή body scrub περιποίησης με φυσικά και αποτελεσματικά υλικά.

Λεμόνι και μαύρη ζάχαρη: 
Συνδυάστε τις λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού με τις απολεπιστικές της μαύρης ζάχαρης και θα έχετε ένα scrub με το οποίο όχι μόνο θα ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα αλλά θα δώσει λάμψη στο δέρμα. Ανακατέψτε δύο κουταλιές χυμό λεμόνι με μια κούπα μαύρη ζάχαρη και ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Διατηρείται στο ψυγείο και εφαρμόζεται έως 3 φορές την εβδομάδα ειδικά στα σκληρά σημεία όπως οι φτέρνες, τα γόνατα και οι αγκώνες.

Τομάτα και βρώμη: 
Η οξύτητα της ντομάτας μαζί με τις απολεπιστικές ιδιότητες της βρώμης, δημιουργούν ένα λευκαντικό scrub για το σώμα σας. Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι βρώμη, ½ φλιτζάνι χυμό τομάτας και στο τέλος προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Εφαρμόστε στο δέρμα και περιμένετε 10 λεπτά μέχρι να το τρίψετε για να κάνετε απολέπιση.

Λεμόνι, αγγούρι και χοντρό αλεύρι: 
Ανακατέψτε στο μίξερ το χυμό ενός ολόκληρου λεμονιού, με το μισό ενός μέτριου μεγέθους αγγούρι και μετά προσθέστε το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι ομοιογενές. Εφαρμόστε το στο δέρμα και περιμένετε 15 λεπτά πριν το αφαιρέσετε.

της Μελίτας Κικκινίδη

Ομορφιά