Home > Ζαχαροπλαστική > Πασχαλινά κουλούρια, συνταγή από την Κεφαλονιά

Πασχαλινά κουλούρια, συνταγή από την Κεφαλονιά

  •  
  •   
  •  
  •  

Έφτασε ο καιρός που οι περισσότερες νοικοκυρές θα φτιάξουν τα Πασχαλινά κουλούρια. Σας προτείνουμε μια δοκιμασμένη Κεφαλονίτικη συνταγή της μαμάς Διονυσίας Βρεττού.

Υλικά:
2 κιλά αλεύρι
1 κιλό ζάχαρη άχνη
8 αυγά
300 γρ. γάλα
1 βιτάμ μεγάλο 500 γρ.
4 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
30 γρ. αμμωνία

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, την αμμωνία την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό γάλα και την έχουμε σωρούσει, το γάλα και στο τέλος το αλεύρι.
Τα πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!

της Διονυσίας Βρεττού

Δείτε επίσης
Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες
Ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας για τα βαφτιστήρια!
Οι Πασχαλινές Γιορτές είναι μυρωδιές
Προτεινόμενο διατροφολόγιο για τις μέρες του Πάσχα

Αφήστε απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή σχολίου, αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου.
*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το workingmoms.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του workingmoms.gr