Υλικά:

2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
5 φλυτζ τσαγιού νερό
2 1/2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζ τσαγιού καρύδια τριμμένα (ή αμύγδαλα ή φουντούκια ή κ τα τρία μαζί)
1/2 φλυτζ. τσαγιού σταφίδα ξανθή Κανέλα σκόνη 2 γαρύφαλλα
Άχνη κ ένα κομμάτι φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε καλά το λάδι κ ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σκουρύνει αρκετά, να καβουρδιστεί. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το νερό, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα ,το γαρύφαλλο κ τη φλούδα να βράζουν για 5′. Όταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι βάζουμε το τριμμένο καρύδι κ τη σταφίδα, ανακατεύουμε για λίγο δεν αφήνουμε πάνω από δυο λεπτά, με το που προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Πιέζουμε κάτω με ένα κουτάλι να πάει παντού. Σκεπάζουμε αμέσως με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!!

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!
της Χρυσάνθης Γρίβα

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.