Υλικά
1,5 κιλό σπανάκι κομμένο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
1 κιλό σουπιές, κομμένες σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα σπιρτόκουτο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψικοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι- πιπέρι Χυμό 2 μέτριων λεμονιών
Λίγο μάραθο και δυόσμο ψιλικομμένο

Εκτέλεση
Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές μας τις πλένουμε κ τις κόβουμε. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα κ αφού ζεσταθεί σωτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, έπειτα ρίχνουμε και τα φρέσκα. Όταν σωταριστούν προσθέτουμε τις σουπιές κ σωτάρουμε κ αυτές αρκετή ώρα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Ριχνουμε το σπανάκι και αφού αχνιστεί καλά ριίχνουμε το λεμόνι, τον δυόσμο, τον μάραθο και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνει το φαγητό με ελάχιστο ζουμάκι.

Καλή σας επιτυχία και Καλή απόλαυση!
της Χρυσάνθης Γρίβα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.