Υλικά: 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη) 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλιά γλυκού baking powder μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 βανίλια Χρώματα ζαχαροπλαστικής: κόκκινο-κίτρινο-μπλε και μετά τα αναμιγνύουμε κάνοντας συνδυασμούς (π.χ.: κόκκινο και κίτρινο= πορτοκαλί, μπλε και κόκκινο= μοβ κλπ.)
Διαδικασία:Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder, Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ. Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα. Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
Χωρίζω τη ζύμη σε τόσα μέρη όσα χρώματα θέλω να έχουν οι μπογιές μου αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος για το έξω. Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος, γιατί θα μπει και ο κύλινδρος με το χρώμα.
Εγώ την πρώτη φορά που τα έκανα μου βγήκαν χοντρά, γιατί φουσκώνουν! Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμούς στον αέρα για δυο ταψιά, για 15-17 όχι πιο πολύ. Αλλιώς στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.