Μακαρονόπιτα της Ανδριάνας!

Μακαρονόπιτα της Ανδριάνας!

Υλικά:
1 δόση φύλλο για πίτες χειροποίητο250 γρ. αλεύρι μπλε
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό λίγο ξύδι
λίγο αλάτι (Αν είναι μαλακή η ζύμη προσθέτουμε αλεύρι, αν δε ζυμώνεται, λίγο-λίγο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας).

Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε σε 4 μπάλες και ανοίγουμε φύλλο. Αν δε θέλετε να κάνετε χειροποίητο χρησιμοποιείτε 500 γρ. έτοιμο φύλλο για πίτες.

Γέμιση:
150 γρ. ρεγγάτο (μπορείτε να βάλετε ό,τι τυρί θέλετε, αλλά μην παραλείψετε τη φέτα και φροντίστε να είναι δύο αλμυρά τυριά και ένα γλυκό)
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 (τα έχουμε μισο-βράσει, βουτυρώσει και αφήσει να κρυώσουν) 150 γρ. φέτα 150 γρ. κασέρι 150 γρ. ζαμπόν σε κύβους ή ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 3 αβγά αλάτι, πιπέρι 1 λίτρο γάλα λάδι για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το φύλλο, αν το ανοίξουμε (έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια) ή στρώνουμε το έτοιμο στο ταψί αφού το λαδώσουμε καλά.

Στρώνουμε 2 φύλλα από το χειροποίητο ή τα μισά από τη συσκευασία.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε μέσα στα μακαρόνια τα τυριά τριμμένα και το ζαμπόν και σε μια άλλη χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα των αβγών και του γάλακτος στα μακαρόνια και το υπόλοιπο το κρατάμε. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και χαράζουμε σε κομμάτια προσεκτικά. Λαδώνουμε και βάζουμε στο φούρνο. Αν έχουμε βάλει χειροποίητο φύλλο ραντίζουμε με νερό τα φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε το φύλλο με το μείγμα αβγών-γάλακτος που κρατήσαμε. Ξαναβάζουμε στο φούρνο αφού κατεβάσουμε το ταψί πιο χαμηλά. Ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και από κάτω να έχει ξεροψηθεί καλά το φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.

Καλή επιτυχία!!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Μαγειρική