ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό ή χονδρό ανάλογα με τα γούστα σας
200 γραμμ. ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:
1 φλούδα λεμονιού
3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό
κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι για 5΄ και το αφήνουμε στην άκρη να χλιαρίσει λίγο. Σε άλλη κατσαρόλα καίμε το λάδι με το σιμιγδάλι, την κανέλα και τα αμύγδαλα προς το τέλος, για να μη μαυρίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε χλιαρό το σιρόπι με προσοχή, γιατί μπορεί να πάθουμε έγκαυμα και βράζουμε το χαλβά. Τον αφήνουμε λίγο να χλιαρίσει και τον φορμάρουμε σε φόρμα.

Αφού κρυώσει τον ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!!
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.