Οι δουλειές του σπιτιού γυμνάζουν!

Οι δουλειές του σπιτιού γυμνάζουν!

Αυτή την εβδομάδα έτυχε να σιδερώνω τα μεσημέρια, λόγω του οικονομικού ρεύματος, ήμουν κουρασμένη αλλά τι να κάνω αφού είναι πολλά τα ρούχα με δύο παιδιά! Περιμένοντας να ζεσταθεί το νερό στο ατμοσίδερο σκεφτόμουν πως να εκμεταλλευτώ το σιδέρωμα και μου ήρθε μια φαϊνή ιδέα….

Να συνδυάσω αυτή τη διόλου χαρούμενη, ευχάριστη χειρωνακτική οικιακή εργασία με τη γυμναστική…πώς; με τη βοήθεια ενός γυμναστικού οργάνου, μα πως δε το χα σκεφτεί νωρίτερα δε μπορώ να καταλάβω, έναstep με τα δυο μεγάλα σκαλοπάτια που τα πατάς και ανεβοκατεβαίνουν, μου φαίνεται πολύ κουραστικό αλλά θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε με το σιδέρωμα εύκολα και απλά 2 σε 1!!! Φυσικά θα είναι καλύτερο να έχουμε όρεξη και αντοχή την ημέρα που θα επιλέξουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη θεωρία σε πράξη γιατί πραγματικά είναι κουραστικό. Επίσης θα πρέπει να οργανωθούμε και να έχουμε κοντά μας όλα τα απαραίτητα, ρούχα, νερό, οτιδήποτε χρειαζόμαστε για την οικιακή μας εργασία ώστε να μη διακόπτουμε συνέχεια την εκγύμναση μας και χαλάμε το ρυθμό χαχαχαχαχ! Είναι απαραίτητο πάντα να κάνουμε μικρά διαλείμματα και να μην πιεζόμαστε πολύ, λίγο λίγο κάθε φορά.

Ύστερα σκέφτηκα ότι και με το σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα  θα μπορούσαμε να γυμναστούμε…δηλαδή κατά κάποιον τρόπο και εάν έχουμε ισορροπία πάνω σε ρόδες… φοράμε ένα ζευγάρι πατίνια και ξεκινάμε χαχαχαχαχ. Θα είναι πολύ δύσκολο στην αρχή, ιδιαίτερα εάν δε το έχετε ξανακάνει αλλά πιστεύω ότι έχει πλάκα, είναι βολικό, γρήγορο και μπορεί να αποφασίσουν να βοηθήσουν και τα παιδιά σας στις δουλειές, με τον ίδιο τρόπο.

 

Αυτά τα ολίγα…..
Φιλικοί χαιρετισμοί
από την Σταυρούλα Μάντζιου Τσαβδάρογλου

Ομορφιά