Υλικά για τα Cup Cakes:
5 αυγά
1 Φαρινάπ
1 βιτάμ (250γρ)
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 βανίλιες
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι κρασιού φυσικό χυμό πορτοκάλι

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα:
200 γρ. βούτυρο
460 γρ. άχνη
40 ml γάλα
2 βανίλιες
(TIP: Άν την θέλετε πιο πηχτή την βουτυρόκρεμα προσθέτετε περισσότερο ζάχαρη άχνη)

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά, μετά προσθέτετε τα αυγά χτυπάτε λίγο ακόμα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στις φόρμες των cup cakes και κρατήστε και λίγο από το μείγμα να το ψήσετε ξεχωριστά για να φτιάξετε τα pop cakes.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Όσο ψήνονται τα cup cakes ετοιμάζετε τη βουτυρόκρεμα.
Χτυπάτε όλα τα παραπάνω υλικά στο μίξερ για ένα 15 λεπτο περίπου.
Μόλις βγάλετε τα cup cakes από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα αλείφετε από πάνω με την βουτυρόκρεμα.

Στη συνέχεια τα διακοσμείτε με ότι επιθυμείτε, εγώ στα μισά έβαλα τρούφα και στα άλλα μισά το αρχικού του παιδιού μου και το νουμερο 1 με ζαχαρόπαστα, γιατί τα έκανα για τα πρώτα του γενέθλια.

Yλικά για τα Pop Cakes:
Το κέικ μείγμα που ψήσατε παραπάνω ξεχωριστά.
5 μεγάλες κουταλιές μερέντα
1 κουβερτούρα
Τρούφα
Καλαμάκια ξύλινα

Τρίβετε καλά το κέικ με τα χέρια μέχρι να γίνει ψίχουλα, προσθέτετε τη μερέντα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθετε κεφτεδάκια και τα βάζετε σε πιατέλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια λιώνετε την κουβερτούρα και βουτάτε τα μπαλάκια μέσα αφού πρώτα έχετε βάλει τα ξυλάκια και μετά τα βουτάτε στην τρούφα.
Τα καρφώνετε σε κάποιο φελιζόλ να είναι όρθια και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.