Υλικά:

320 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
5 αβγά
280 γρ. ζάχαρη 190 γρ. αλεύρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, πάνω στο ξύλο κοπής. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς για να μην καεί το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια πλαστική κουτάλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25×45 και αδειάζουμε το υλικό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όταν ξεφουρνίζουμε το brownie μοιάζει ωμό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να αποκατασταθεί το σχήμα του. Στη συνέχεια κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα αμυγδαλόψιχα ή άλλους ξηρούς καρπούς αρκεί να μην είναι αλατισμένοι.
Extra tip: μπορείτε να την κάνετε σε δυο ταψάκια και να τα ενώσετε με μια κρέμα ζαχαροπλαστικής ή απλή σαντιγί και να την κάνετε τούρτα. Γίνεται φανταστική!!!

 

Καλή επιτυχία!!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.